sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Живот след смъртта»Какво се случва с душата след смъртта?

Какво се случва с душата след смъртта?

Какво се случва с душата след смъртта?
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Смъртта е неизбежният край, който очаква всяко живо същество, но от край време хората си задават въпроса:

Какво се случва с душата на човека след смъртта?

Религията и науката от години се опитват да изучават съществуването и евентуалното безсмъртие. Теориите са безброй и дебатът между скептици и етерици може би никога няма да приключи.

Според регресисти душата е енергийно поле, което е вътре и извън нас и можем да комуникираме с нея чрез нашата интуиция. След края на физическото тяло, тя се съхранява в света на отвъдното и там става единна цялост.

Те смятат, че душата е вечна и отивайки в отвъдното и откъсвайки се от тялото, но запазвайки информацията, емоциите, разума и опита, които е получила на Земята, тя започва вътрешната си еволюция, тоест еволюира.

Там е мястото където душата търси сродни души и ги познава и избира по цвят, като съответно търси същия като собствения си цвят.

Етериците силно вярват в реинкарнацията (прераждането на душата), която представлява концепция, изразяваща се в продължаването на пътя на душата след физическата смърт и прераждането й в нова биологична форма. Терминът идва от латински език и в буквален превод означава "Влизане отново в плът".

Когато душата влезе в ново човешко тяло, човекът незабавно забравя миналите си животи и преживявания. Те обаче не изчезват, а остават запечатани и документирани в сърцевината на душата.

Квантовата физика също изучава и анализира душата. Американския анестезиолог и студентски професор Д-р Стюарт Хамероф и математематика и физик сър Роджар Пенроуз, след множество дългогодишни проучвания, пречупени през призмата на квантовата физика, стигат до извода, че след като човек умре, душата не умира, а се връща във Вселената. За тях душата е квантова информация, която се съдържа в микротубулитите в мозъка.

Проф. д-р. Дечко Свиленов също изследва пътя на душата след смъртта в книгата си Живот след смъртта, където описва разказите на хора, изпаднали в клинична смърт, реанимирани и имали ПБС.

Душата след смъртта

Според медиците и скептиците обаче, предсмъртните преживявания са единствено плод на човешкото въображение. Те смятат, че теориите за прераждането на душата са изюзии, поддържащи надеждата на хората, че животът им няма да приключи след смъртта, както и за да успокоят страха си от тази неизбежност. Професорът по космология и физика в Калифорнийския университет Шон Карол обяви преди няколко години, че животът след смъртта е невъзможен, поради физичните закони.

Истина или плод на човешкото въображение, душата остава неразгадана мистерия, чиито отговор някой ден всички ние ще узнаем, а може би и ще забравим след това!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest