sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Блокирана седма чакра - как да я отпушим

Блокирана седма чакра - как да я отпушим

как да отпушим седмата чакра
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Най-напред е нужно да се изясни същността на чакрите и ролята им за човешкото тяло. Чакрите представляват въртящи се колела от енергия, те са основните енергийни центрове на човека.

Преобразуват енергиите на Вселената и подпомагат интегрирането им в тялото на човека. Разположени са не във физическото тяло, а във финото енергийно поле.

Разположението им е вертикално на гръбначния стълб до темето, което дава знак, че се издигаме към по-фини нива, преодолявайки притегателната сила на материалния свят.

Поддържането на чакрите става с техники за дишане и това ги кара да сияят във ведра светлина. Органите на тялото получават повече енергия и са в хармония помежду си, а човекът е здрав и бодър.

Известно е, че чакрите са 7 и всяка отговаря за определен орган от човешкото тяло.

Седмата чакра се нарича Сахасрара или още коронна, защото е разположена върху темето. В източните разбирания тя се смята за върховен център за връзка с Бога. Нейната роля се простира върху съзнанието. Когато човек достигне нивото на Сахасрара, той приема съзнание на Безкрайността. Отваря се духовно за творящата сила на Вселената. Човешкото съзнание достига будно, осъзнато, божествено осъзнаване.

При достатъчна енергия в тази чакра, се създава чувство за единение с Космоса, контакт със зримото и незримото, самочувствие, бодрост, усещане за цялостност и завършеност, моменти на просветление.

блокирана седма чакра

Ако бъде блокирана седмата чакра, у човека се създава чувство за изолираност и оттам той страда емоционално. Появява се липса на чувство за единство и доверие, потиснато самочувствие, недоверие в собствената интуиция.

На физическо ниво се усещат проблеми с половите органи, с надбъбречната и щитовидната жлеза, смущения в мускулите.

Йогата и медитацията са начините за отблокиране на седмата чакра. Визуализация също заема особено важно място в процеса, тъй като е тясно свързана с медитацията.

Визуализирайте небе от златна светлина. После си представете как изстрелвате лъч от виолетова светлина през върха на главата, за да се слеете с това небе от злато. Оставете мира и светлината да ви завладеят напълно.

Убедете себе си, че сте здрав, в безопасност, обичан, уважаван, креативен, обгрижен. Запазете момента, колкото сметнете за добре. Когато искате вече да се върнете тук и сега, направете го бавно, отваряйки накрая очи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest