Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Шунгит - лечебна сила и свойства

Шунгит - лечебна сила и свойства

Шунгит

Ще поговорим за лечебната сила и свойства на един минерал, който се казва Шунгит. Възрастта на този минерал е около 2 милиарда години. Произходът му е много древен, но в същото време се използва и към днешна дата, защото има редица ползи за човешкото здраве.

Този минерал може да бъде открит на едно единствено място в света - в местност, наречена Шунга, която се намира в руската част на Карелия. Именно поради тази причина името му е Шунгит.

Съществуват много теории и спорове между учени за това как точно този минерал се е появил на Земята. Някои учени смятат, че този камък се е образувал още от древността на океанското дъно. Други пък смятат, че той се е откъснал от метеорит, паднал на земята.

Има едно нещо обаче, за което всички учени са на едно мнение, и то е, че този минерал има невероятни свойства, заради които той е получил прозвището.

Лечебното чудо на 21-ви век.

Този минерал има силата да редуцира вреденото действие върху човешкия организъм на така опасните облъчвания от модерните телефони, компютри и всякакви други домакински уреди.

Защо Шунгит е толкова ценен и има такава сила

В състава на този камък влиза най-често чист въглерод. Това е единственият минерал, който природата ни дава, в който се съдържат в малки количества фулерени - това са вид мулекулярни образувания на въглерода, които са мощни антиоксиданти.

Когато минералът е бил намерен в Русия през далечната 1700 година при него се виждат много добри резултати от неговото използване. Фулерините имат силата да понижават концентрацията на свободните радикали и по този начин спира тяхната "атака" върху нашия организъм. Те обаче имат много по-дълготрайно действие за разлика от повечето антиоксиданти, които познаваме.

Ползи за за здравето от Шунгит

Шунгит - лечебна сила и свойства

Този минерал има силата да ни пази от негативна енергия и много помага за достигането на баланс в нашите емоции, както и за доброто ни настроение;

Минералът Шунгит много помага при всякакви неразположения. Мулекулите на въглерода, които се съдържат в него, имат силата да пречистват водата и й придават лечебни свойства;

Ето за какво още е полезен камъкът Шунгит:

- Помага за пречистване на водата;

- Помага при проблеми със съня, при нервност и стрес;

- Помага при болки в главата и зъбобол;

- Помага при пърхот и акне;

- Помага при много алергии, при слънчеви изгаряния, при ухапване от насекоми;

- Помага при външни рани и ожулвания;

- Помага при проблеми с дишането;

- Помага при проблеми с храносмилането;

- Помага при болести на кръвта и кръвоносната система;

- Помага при проблеми с бъбреците и жлъчката / най-вече при камъни в жлъчката/;

- Помага при проблеми с опорно-двигателната система;

Как правилно да се използва минералът Шунгит

Съществуват няколко варианта за употребата на този камък, но един от най-разпространените е шунгитовата вода. След като се сдобиете с този минерал, трябва да бъде киснат във вода за известно време, най-малко 3 часа.

За да може, водата да получи лечебните свойства на камъка, е най-добре той да бъде сложен в стъклен или керамичен съд. Препоръчително е да се пият най-малко 2-3 чаши от тази вода на ден.

За да се предпазите от електромагнитните влияния на всички уреди във вашият дом, също така и от облъчването от вашият телефон и компютър, трябва да се сдобиете с пирамида, направена от Шунгит, защото тя е мощно средство, което се бори с вредни облъчвания на уреди от съвременното ни ежедневие.

Както казахме по-горе, този камък много помага и за баланс на енергията в нашето тяло. За да постигнете този баланс, единственото, което е нужно да се направи, е да държите този камък или у дома си, или на вашето работно място. Може да си закупите и бижу, което е направено с този камък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest