sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космоса и Вселената»Космическа археология - що е то?

Космическа археология - що е то?

космическа археология
3D куб Ubik за деца и възрастни-18%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Науката непрестанно разширява своите сфери на дейност. Модерният свят налага все по-вълнуващи въпроси, за които науката трябва да предостави отговор. Това изискване на времето предполага обособяването на все по-иновативни научни сфери.

Такава е и космическата археология, която добива популярност като научно понятие през последните години. Космическите изследвания напредват с всяка изминала година – нова модерна техника, ново оборудване и нови амбициозни изследователи.

Всичко това допринася за развитието на космическата наука и налага нейното специализиране в отделни области. Една от тях е космическата археология, която най-общо се занимава с проучването на различни останки в Космоса.

Ето какво още трябва да знаете за космическата археология:

Космическата археология се занимава с откриването и изследването на древни останки, мистични градове и скални образувания, открити по космическата повърхност. Едно от най-известните научни открития на тази археология е „пясъчната Атлантида“. Това е древен митичен град на име Убар, който е описан още в Корана и в приказките „Хиляда и една нощ“.

какво е космическата археология

Селището е смятано за измислено, а дори да е съществувало, то данните сочат, че това е било преди 5000 години. Смята се, че градът споделя обща участ със селищата Содом и Гомор, които са разрушени, заради греховете на техните жители.

През 90-те години обаче екип от професионални археолози от Лос Анджелис намират мистичния град Убар. Това откритие се случва, благодарение на сателитни снимки, които са направени с висока резолюция. Напредналата космическа техника успява да открие града-крепост, който се намира в султаната Оман, известна още като Руб ел-Хали.

До голяма част това откритие се дължи на археолога Никълъс Клап, който дълго време се занимавал с описанията на древния град. След многобройни молби, той успява да убеди НАСА да направят още снимки на този регион. По свидетелство на изображенията, се организира експедиция, при която разкопките откриват първите останки на този град.

Космическата археология съчетава традиционното с модерното. Новите технологии се превръщат в средство за откриване на древни исторически извори, които дават сведения за човешкото развитие и стават повод за нови забележителни открития.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest