sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Как се регенерира талисман?

Как се регенерира талисман?

талисман
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Ролята на талисманите е да привличат положителна енергия, да неутрализират отрицателната, да изглаждат дисхармонията между енергиите, да подпомагат тялото да се справи с различни опасности, моделирайки една хармонична личност от своя стопанин.

При тези действия талисманът поглъща различни негативни енергии, търпи разнородни влияния и това променя неговата собствена енергия, която се замърсява и отслабва положителното действие, което е силата му. Затова всеки талисман има нужда от прочистване и регенерация, което е задача на неговия собственик.

Как се извършва регенерация на талисман?

Най-достъпните начини за прочистване на талисман са чрез четирите елемента - вода, въздух, земя и огън.

- Изчистването чрез вода става с измиване под течаща вода, най-често на чешмата, но по-добре ако може да се използва изворна вода.

- Почистване през елемента въздух] става като се остави талисманът навън, най-добре да се завърже да виси някъде, така че да бъде изложен на действието на слънчевата и лунната светлина.

регенериране на талисман

- Пречистване чрез елемента земя се прави като се зарови в земята за няколко дни. Ако има опасност от повреда, може вместо в пръст да се постави в сол.

- Пречистване чрез огън се прави с открит пламък на свещ. Талисманът трябва да мине през пламъка за няколко секунди. За пречистване от чужди енергии е добре да се използва димът от тамян.

За да работи талисманът, нужно е той да се зареди. Както нов, така и регенериран талисман имат нужда от ново зареждане. Най-доброто време за зареждане на предмета е при новолуние. Обстановката трябва да бъде предразполагаща, да е чисто и подредено, за да се даде път на добрите енергии.

При запалена свещ, която създава усещане за олтар, талисманът се държи в ръка. При пълна концентрация, ще му отдадем от своята индивидуална енергия. Може да се отправи молба космическите сили да активират талисмана. Добре е после да бъде оставен за известно време близо до свещта.

След като свещта се угаси, талисманът вече е зареден и готов отново да работи за своя собственик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest