sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Факти за характера»Как да се справим с егоцентрика около нас

Как да се справим с егоцентрика около нас

Как да се справим с егоцентрика около нас
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-18%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
18.04 лв.
Виж ››

Разбирането, че всеки човек е различен, сякаш става все по-осезаемо с напредване на възрастта. Истината е, че хората крият своите особености и са индивидуални по свой собствен начин.

Това предизвиква личностни разминавания и с увеличаване на житейския опит всеки човек разбира, че не може да постигне разбирателство с всички.

Различията в характерите, мирогледът и поведението се преодоляват чрез толерантност и опит за разбирателство. Егоцентричните хора са едни от най-трудно преодолимите хора, тъй като при тях егото стои над взаимоотношенията.

Това често означава, че те нямат да направят компромис или да променят позицията си. Затова общуването егоцентрик се оказва предизвикателство, за което трябва да се подготвени.

Как да се справите с егоцентрик

1. Игнорирайте неговите недостатъци

Игнорирането е най-ефективният път към справянето с хората, които ви дразнят. Ако имате в обкръжението си егоцентрик, който постъпва и говори спрямо собственото си его, то най-добрият съвет е да игнорирате тези прояви. Приемете тази характерна особеност за несъвършенство, което всеки човек притежава в различен смисъл;

2. Подхождайте с разбиране

Егоцентрик

Не всеки е като вас и това е напълно в реда на нещата. Ако отсрещният човек поставя първо егото си, то го приемете с разбиране, а не с осъдителност. Вероятно ще разберете неговите доводи и позиция, ако отделите вниманието, за да го опознаете. Не бързайте да съдите книгата по корицата, а подхождайте с повече толерантност към различията на вашия събеседник;

3. Предложете му различна перспектива

Много често тези хора се стремят само да получат нечие одобрение, съгласие или признание. Ако влезете в дискусия с него, то първо го оставете да погали своето собствено его и да получи вашето разбиране по въпроса. След като одобрите неговата гледна точка, то тогава представете вашата. Така ще увеличите шанса от това да бъдете чути и разбрани от него. Истината е, че егоцентричните хора нямат против да срещнат опозиция, но имат необходимостта да се почувстват предварително разбрани и изслушани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest