sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Хора с лабилна психика - как да се справяме с тях

Хора с лабилна психика - как да се справяме с тях

Хора с лабилна психика - как да се справяме с тях
3D куб Ubik за деца и възрастни-18%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Психологическото здраве е не по-малко важно от физическото. Ако по някакъв начин то е нестабилно, то това неимоверно ще доведе до проява на редица симптоми като безпокойствие, повишени нива на стрес, висока тревожност, страх, притеснение, раздразнение и т.н.

Проявата на лабилна психика се характеризира с нестабилно психологическо състояние. То се изразява в променливи настроения и емоции. Ако имате в своето обкръжение хора с лабилна психика, ето няколко съвета как да подходите с тях:

- Не се фокусирайте върху тях. Това е изключително ценен, но и същевременно труден за изпълнение съвет. Ако имате в обкръжението си човек с лабилна психика, то може да очаквате импулсивни и необмислени реакции, както и ярка проява на разнородни и необясними емоции. Със сигурност ще ви бъде трудно да проследите техните истински чувства и мисли. В процеса на смяна на емоции, те могат да проявят грубо отношение към вас, без дори да го искат. Затова е необходимо да не им обръщате значително внимание. Трябва да се нагласите, че това е моментен емоционален изблик, който ще отмине. Само по този начин ще избегнете появата на конфронтация.

- Толерирайте ги. Всеки крие своите слабости и недостатъци. Ако познавате хора с много лабилна психика, то го приемете като тяхно несъвършенство, което не е нищо фатално. Бъдете толерантни и не ги третирайте като различни. Точно обратното – реагирайте философски на техните емоционални слабости и проявете необходимото разбиране.

Лабилна психика

- Подкрепяйте ги. Хората с лабилна психика изпадат в ситуации на безпомощност, в които се чувстват неразбрани от околния свят. Ако имате такива хора в своето обкръжение, то е от ключово значение да осигурявате подкрепа и мотивация, вместо да всявате порицание. Не бъдете осъдителни, а подхождайте с приятелска настройка. Много често тези хора имат нужда да бъдат изслушани и разбрани. Опитайте се да се поставите на тяхно място и да им дадете съвет, вместо да се отнасяте с раздразнение. По този начин ще им осигурите подкрепа и вие самите ще се почувствате ползотворни.

Също така можете да споделите с тях техники за успокоение и методи за справяне със стреса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest