Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Какво значи, ако видиш щурец?

Какво значи, ако видиш щурец?

щурец
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Песента на щурците е най-приятното нещо в летните вечери. Малкото насекомо по-често може да се чуе, отколкото да се види, но и последното не е рядкост и това е станало причина за много суеверия, свързани с малкия цигулар. Ето някои от тях, които сигурно ще бъдат интересни на всеки, който обича да слуша песента им в топлите летни нощи.

Тъй като е трудно за откриване, но се чува добре, това насекомо е нарочено за предвестник на неприятности. В древни времена хората вярвали, че боговете са изпратили щуреца като наказание за собственика на дома, предвещавайки неговото убийство.

Има и версия, че чуруликането на щуреца е призив към стопаните да вземат някакви защитни мерки срещу неприятности, които предстоят. А ако насекомото внезапно скочи върху човек в дома, това се смята за добър знак, ще има успех в бизнеса или работата.

Ако щурецът влети през прозореца, но стои в близост до него, без да изскача навън, стопаните трябва да внимават. Предстои нещастие, което може да бъде с животозастрашаващ край.

Ако човек види щуреца, когато вече излита от къщата, значи, че той отнася целия негативизъм със себе си.

Ако щурец се е настанил трайно в къщата на човек, значи че този човек не е лош, а появата на насекомото ще донесе благоденствие на стопанина.

какво значи да видиш щурец
Снимка: Alchetron

Ако в къща, където има тежко болен човек се чува чуруликането на щурец, всички трябва да се успокоят, болният ще оздравее.

В някои култури се смята, че ако в къщата на вдовица се появи щурец, това значи, че починалият съпруг се завръща при нея, за да я утеши, да намали нейната тъга и да внесе мир в дома.

Ако в къщата на бременна жена се появи щурец, тя трябва да бъде спокойна, защото я чака леко раждане, а ако стопанка е младо момиче, трябва да се подготви за скорошна женитба.

В различните култури появата на щурец се приема различно. В Русия срещата с него символизира добро, щастие и богатство. В Китай и Япония са домашни любимци, а индианците приемат песните им като доказателство, че някой ги пази. В Скандинавия обаче ги смятат за зли духове, а в Южна Америка се боят от тях, защото присъствието им се приема като знак за смърт.

Истината е, че са безобидни насекоми и с чудна способност да възпроизвеждат нежни звуци, които звучат успокояващо и приятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest