sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Ечемик на окото - поверия и поличби

Ечемик на окото - поверия и поличби

поверия за ечемик в окото
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Ечемикът на окото е едно от най-неприятните явления по кожата. От медицинска гледна точка това състояние се характеризира като възпаление на косместия фоликул на миглата. Вследствие на това се получава подуване, което причинява дискомфорт и в някои случаи болка.

В миналото, когато това състояние не носело логично обяснение за своята поява, хората започват да сформират различни тълкувания за неговата поява, както и за неговото премахване.

Едно от най-известните поверия, свързани с ечемика на окото, е, че се появява, когато човек намигне на някой друг. Когато това намигане означава повече от приятелско отношение, то тогава окото на намигащия се подува.

Според друго поверие, подуването на окото се смята за поява на трето око. Това е лоша поличба и означава, че човекът, който го носи, има лоши сили.

Ефектът от тях зависи от мястото на подутината – ако тя е на лявото око, то човекът е много силен и може да причини ужасни щети; ако е на дясното око, то тогава силите на човекът не са достатъчно големи, за да нанесе особени поражения. Според някои хора ечемикът възражда отрицателните мисли на човек.

Неговата поява отключва страха, притеснението, завистта, тъгата и др. Счита се, че ако ечемикът се появи на дясното око на човек и сочи нагоре, то тогава има някой недоброжелател, който е пожелал злини, но вместо това е предизвикал само подутина върху окото на своята жертва.

поличби за ечемик на окото

Ако ечемикът се появи на лявото око, то това значи, че недоброжелателят постига целта си и е започнал да насочва черната магия към съответния човек.

Друго интересно поверие от миналото гласи, че ако след появата на ечемик човек намери вещ, плат или друга дреболия, които да стоят на неправилно място, то той трябва непременно да се отърве от тях. Поверието сочи още, че човекът не трябва да докосва тези предмети с голи ръце.

Още едно поверие пък е свързано с премахването на ечемика. Според него, за да изчезне подутината, то трябва да застанете на кръстопът и да започнете да повтаряте едно и също, как искате ечемикът да изчезне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest