sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Духовното»Блокирана шеста чакра - как да я отпушим

Блокирана шеста чакра - как да я отпушим

Блокирана шеста чакра - как да я отпушим
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Шестата чакра, наричана още челна чакра Аджна или третото око, е отговорна за интуицията, ясновидството и други необичайни способности. Всеки човек може да отвори чакрата и да разшири възможностите си, но за това е необходимо да тренира усилено, да прилага специални техники и начини за отварянето и.

Къде се намира Аджна чакра и как работи?

Седемте енергийни центъра на човешкото тяло са открити от йогите. Аджна - шестата от тях - се намира в центъра на челото над моста на носа. Долният ръб на Аджна се намира между веждите, за което се нарича третото око. Идентифицира се със свеж мирис, аромат на мента, сини или прозрачни камъни.

Третото око насочва енергията на космоса към мозъка. Това ви позволява да изградите мост между съзнанието и подсъзнанието, да изострите възприятието, да се научите да усещате подканите на Вселената.

Светът около нас изпраща сигнали и знаци на всеки всяка минута, но повечето хора не им обръщат внимание. Казват, че тези, които могат да чуят гласа на космоса, имат 6-то чувство. Отварянето на 6-та чакра ви позволява да използвате това чувство като зрение или слух. Човек може да отгатва събитията, които се случват от разстояние, да предвижда бъдещето, да усеща мислите и емоциите на други хора. Интелектуалните способности се увеличават значително: способност за учене, памет, склонност към творчество, нови открития.

Такива способности често се наричат психически способности. Всъщност тези възможности са присъщи на всеки човек, просто трябва да ги събудите в себе си. Това може да стане чрез работа с Аджна.

Работата с този енергиен център значително подобрява всички способности на мозъка, включително и скрити. Йогите вярват, че няма нищо невъзможно за някой, който е отворил третото око. Ако желае, той може бързо да се научи да рисува, да пее, да свири перфектно на музикални инструменти.

Мозъчните способности нарастват едновременно с духовните качества. Човек започва да осъзнава своето място във Вселената, истински задачи и цели.

Чрез Аджна можете да контролирате заобикалящата реалност. Хората, които го отварят, лесно изграждат живота си така, както искат да го видят. Те са в хармония с външния свят, постоянно го слушат. Светът също се вслушва в техните желания и мисли.

Аджна е свързана и с физическото здраве: тя е отговорна за слуха, зрението, мисленето, обонянието. Ако тези органи функционират зле, значи те не работят правилно. Потокът на енергия е нарушен, задръстен с негативни мисли, действия, вярвания. Колкото по-малко енергия се доставя, толкова по-зле работят органите на главата. Ярък знак за затворена Аджна са постоянните кошмари. Ако има такива проблеми, трябва спешно да се отблокира третото око.

Нивото на развитие на всички описани по-горе способности зависи от степента на развитие. Те са напълно разкрити в тези, които са постигнали истинско просветление. Но дори първите стъпки по този път дават впечатляващи резултати. Следователно, Аджна чакрата и методите за отпушването и са от постоянен интерес за много хора повече от първата хиляда години.

Развитие на аджна чакра

Работа с чакрите

За развитието на енергийни центрове се използват методи, които ви позволяват съзнателно да изпомпвате енергия през тях. Те изобщо не са сложни, отнемат само няколко минути. Но упражненията трябва да се правят редовно.

Всичко започва с осъзнаване на енергийния поток. Просто трябва да си представите как струйка енергия преминава през челото. Тялото, умът и дишането трябва да са спокойни и отпуснати. След това трябва да си представите как енергията се натрупва в центъра на челото.

На втория етап на медитация си представяте, че струята се движи от челото към долната част на корема, там се разделя на две, тече по предната страна на краката към стъпалата. Тогава енергията се издига нагоре по задната част на краката към сакрума. Там отново се обединява, издига се до седмия шиен прешлен. След това тече по задната повърхност на ръцете към дланите, връща се по предната повърхност на ръцете. На последния етап енергията се издига до задната част на главата и се влива в аджна.

Това е един кръг на изпомпване. След това трябва да дишате малко спокойно, след което да завършите втория кръг. Правете 10 кръга наведнъж. За бърз резултат упражнението се повтаря два пъти на ден. Също така е полезно за цялото тяло. Където и да премине потокът, енергийните канали на тялото ще бъдат изчистени.

Как да отпушите Аджна чакрата

Отнема много усилия и време, за да се отвори напълно шестата чакра. Колкото по-запушени енергийните канали, толкова по-труден ще бъде пътят. Но резултатите си заслужават.

Отварянето на Аджна обикновено се извършва с помощта на медитативни техники. За по-добра концентрация медитацията се комбинира с мантри. Мантрата Ом се счита за най-подходяща.

Използва се и чакра дишане. Трябва да се концентрирате върху спокойното, премерено дишане, да помислите за чакрата и мислено да си представите как съответният цвят я изпълва. Всеки от 7-те центъра съответства на един от основните цветове. Символът на предния център е индиго.

Физически усещания при отваряне на Аджна чакра

При работа с центъра на веждите практически няма физически усещания. По време на тренировка може да има усещане за натиск или болезненост в средата на челото, но това не продължава дълго.

Но пък възприятието за света се променя много забележимо. Всички чувства се изострят, интуицията се събужда, появяват се способността да се отгатват събития или мисли, пророчески сънища. Паметта се подобрява, събуждат се креативността, страстта, идеите, плановете.

Практикуващият започва да усеща природата по-фино връзката си с Вселената. Докато работи, все по-малко се тревожи за кариерата, парите, материалното богатство. Спира да се тревожи за ежедневните проблеми, повече се интересува от духовно израстване. С течение на времето проблемите изчезват, появяват се нови възможности. Хората, които са постигнали просветление, се интересуват малко от материалните неща, но в същото време нямат материални проблеми. Тайната на такъв успех е хармонията с околния свят.

Методите за работа с третото око са доста прости и достъпни за всеки. Системното усърдно обучение със сигурност ще донесе резултати, ще ви помогне да забравите за болестите, да отворите нови хоризонти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest