Камъни защитници

Камъни защитници
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Природните минерали имат мощно енергийно действие. Възможностите на тяхната енергетика са познати на хората от древността и затова тези красиви природни творения са използвани като талисмани и амулети за защита, лечение и като пазители на своите собственици.

Много от красивите минерали са известни като защитници, но кой е върховният сред тях и кои са най-силни в тази енергийна дейност?

Нуумит

Несъмнено този не толкова известен минерал може да бъде посочен като върховен защитник. Той е древен колкото Земята, защото се е формирал с нейното зараждане. Рожденото му място е под Северното сияние преди 3.8 милиона години и е сред най-старите минерали на планетата. Черният му цвят, обсипан със сияйни сини и златисти пръски като петна, които се виждат само през определен ъгъл, засилва мистиката около него, която твърди, че той е несломим щит срещу заклинания, демони и зли влияния.

Камъкът е задължителен атрибут за всеки магьосник и шаман. Тези хора разбират, че древният камък резонира на честотата на природните сили и укрепва аурата като сигурен щит.

Нуумитът е с вулканичен произход и колкото е по-блестящ, толкова е по-ценен. Като един от най-мощните камъни той може да изчисти кармата според вижданията, но е опасен за коварни и лекомислени хора.

Това не е камък за слаби духом хора, изисква да се използва с голямо уважение към природните сили.

Ахат

Камъни защитници - Ахат

Много силен камък е също ахатът. Той е полускъпоценен камък, разновидност на халцедона. Познат е под името Окото на Твореца и се рисува като око. Той е допълнение към среброто и се използва главно за защита на аурата.

Този камък на практика не излъчва енергия, но пък отразява всяка лоша енергийна сила. За най-силен винаги се е считал черният ахат, защото този камък е обагрен в различни цветове.

Като попива отрицателната енергия, той пази собственика си от нейното зловредно действие. Защитава също от уроки, проклятия, подходящ е за тези, които често попадат в неприятни ситуации не по своя вина.

Светлите тонове на камъка са подходящи за защита на децата и могат да се носят като гривнички на ръката или висулка на врата. Нивото му на защита е много високо и затова се смята за сигурен страж на човека, който го притежава и носи.

Серпентинит

Известен е като змийски камък, защото прилича на змийска кожа. Познат е от 5 хиляди години, което значи, че има древен произход. Този камък е толкова могъщ, че за него казват да не се използва от други хора освен от магьосници и шамани, които знаят как да боравят с толкова силна енергия.

Причините за широката употреба на този камък се дължат на разпространението и лесното му добиване, на това че е доста мек минерал и от него лесно се правят украшения. В същото време издържа на нагряване до 600 °C и затова го прилагат в изработката на огнеупорни материали.

Серпентинитът е класически камък за разваляне на магии и защита от зловредни целенасочени влияния, той възпира магьосническите опити. Попивайки като гъба лошите енергии, този камък се явява силен защитник, отблъскващ отрицателните енергии.

Халцедон

Камъни защитници - Халцедон

Този камък представлява микрокристален кварц, подобно на ахата и други минерали. Той е обагрен в нежни красиви цветове. Специалистите разделят камъните на мъжки и женски, тъй като се смята, че различните разновидности са по-силни защитници при различните полове. Децата също си имат разновидност, защитник, който бди над сънищата им, пращайки им приятни розови съновидения.

Камъкът се смята за пазител на семейството, затова украшение от него е удачно да се постави в дома.

Кремъкът, аметистът, кехлибарът, тигровото око, лунният камък също за защитници, както и още много други чудни образувания, които природата ни е дала, за да ни пазят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest