Sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Характер и съдба на жената от зодия Близнаци

Характер и съдба на жената от зодия Близнаци

характер на зодия Близнаци

Gemini е латинското название на третия знак от зодиака. Той продължава от 22 май до 21 юни и е по-популярен като Близнаци. Близнаците са първият знак, свързан с елемента въздух. Като въздушен знак те обладават остър ум, могат да решават сложни задачи и измислят оригинални идеи и начини за изпълнението им.

Подвластните на този знак се сближават лесно с околните, не се натрапват и са много приятни събеседници. Често обаче околните виждат само лекия им характер, веселият нрав, склонността им към бъбривост, а интелектът, бързият ум и наблюдателност остават скрити. Тези хора създават усещане, че в тях живеят две личности с различен характер, които говорят много, непрекъснато бързат за някъде и имат постоянно някакви планове. Не е случайно, че мисленето като начин на живот е залегнало в техния девиз.

Дамите Близнаци типично за зодията имат много лица, но никое от тях не е отегчително. Типичното раздвоение е силно изразено при взимането на решения и това е причина и за крайните емоционални състояния, в които изпадат. Дамата от зодия Близнаци е несъмнено ярка и интересна личност, която заслужава специално внимание.

Характерни черти на жената Близнаци

Жената Близнаци е изключително умна и способна да разговаря на всякакви теми. Тя се интересува от много неща - от религията, политиката, пътешествията и с нея могат да се обсъждат най- новите модни тенденции. Разговорите с дамата Близнаци са винаги интересни, защото тя е остроумна, любопитна, обича да говори, обменя информация и от нея винаги може да се научи нещо ново.

Комбинацията от висок интелект, дар слово, остроумие и обаяние я прави много привлекателна и интересна. Творческото мислене е една от най-впечатляващите страни на тези представителки на нежния пол. Идеите и креативността им дават забележителни постижения.

Като всяка истински талантлива личност жената Близнаци е щедра. Тя споделя с околните идеите си, откритията си, времето си. Раздаването е част от богатството на вътрешния живот на жената от този знак и това я прави изключително чаровна.

Многолика и свободомислеща, тази дама умее да се грижи за себе си, а свободата е част от нейната същност. Не е случайно, че е така спонтанна в емоциите и думите си. Не се плаши от конкуренция, защото е родена да бъде победител. От тази зодия има много жени-лидери.

Физически облик на жената Близнаци

Жената Близнаци се отличава най-вече с младежкия си вид. Повечето представителки на знака са високи, стройни и много пъргави. Имат красиви лица с изписани черти. Най-често са зеленооки, синеоки или с лешникови очи, с неспокоен поглед. Челото им обикновено е високо. Външният им вид не се влияе съществено от възрастта. Ако трябва с една дума да бъде определена жената Близнаци, то тя е младолика.

Положителни и отрицателни страни на характера на жената Близнаци

характер и съдба на жена Близнаци

Като представителка на двойния знак Близнаци, дамата от зодията съчетава положителните и отрицателни аспекти на всяко човешко качество, което обладава, и те са в постоянна борба за надмощие при нея.

Представителката на зодиакалния знак Близнаци никога не взима прибързани решения, претегля плюсовете и минусите, но е склонна постоянно да се съмнява в резултата от избора си и това се дължи на нейната несигурност. Твърде характерно за двойнствена личност като нея.

Заради двойния знак, жената Близнаци бързо променя предпочитанията си. Ако на единия ден предложи една оригинална идея, на следващия ден може да се откаже от нейното осъществяване и да премине към друга, която е била внезапно хрумване, но я е завладяла силно. Привлича я непознатото, новото, което е типично за характера на този знак.

Хороскопът на дамата Близнаци говори, че има нужда от публичност, защото еднообразието и скуката се отразяват зле на вътрешните усещания при нея и тя е склонна към депресии.

Психологическият портрет на дамите от този знак показва, че те са изключително добри събеседници, внимателни и подкрепящи, но в същото време дамата от знака гледа на всяка ситуация от собствените си позиции и това често преминава в несправедливи критики и неприятни оценки за действията и решенията на околните.

Силната променливост на жената Близнаци я прави трудна за разбиране от останалите знаци, които не могат да схванат нейната същност. А нейната склонност да говори повече, отколкото слуша, понякога създава напрежение у нейните събеседници.

Силно развитото самочувствие на дамата от този знак я потиква да търси комплименти и похвали с цената на преструвки, ако не получава насърчение редовно, а това може да стане повод за прекъсване на всякакви връзки, дори най-топлите и приятелски, които поддържа.

Професионално и финансово състояние на жената Близнаци

В по-голямата си част представителките на зодията се отличават с висока амбиция по отношение на кариерното развитие. Те се стремят да стигнат до възможно най-високото стъпало, но това се отдава на малка част от тях. Причините са многостранни. Тези дами трудно се концентрират върху едно нещо за дълго и това им пречи да решават задачите. Тяхната импулсивност не е подходяща за роля на лидер. Това им качество често разпилява енергията им в ненужни усилия.

При благоприятни обстоятелства дамата Близнаци може да постигне успех в кариерата си, защото умее да защитава убедително позицията си, намира информация, за да следи дейността, в която работи, и често намира решение на проблемите в работата, без да ангажира колегите си.

Парите обаче трудно се задържат у жената Близнаци, независимо колко печели. Тя харчи много бързо всички средства, които попаднат у нея. Импулсивните покупки са част от нейната същност, а това не подпомага качества като спестовността и планирането.

Съвместимост на жената Близнаци с други зодии

Жената Близнаци е определено много социално същество. Тя винаги има широк кръг познати и приятели, в това число и такива, с които е имала романтична връзка. Никого не бива да учудва факта, че дамата от този знак поддържа близки приятелски отношения дори с бившите си партньори.

Лесната смяна на партньори е характерна особеност за дамите от знака и често зависи от моментните им хрумвания. Свободата, приключенията и разнообразието стоят над ценности като вярност, отдаденост и постоянство в любовните отношения. Рационални и повърхности са отношенията им със силния пол и затова зодиакални знаци, ориентирани към семейните ценности, не са добър избор за партньорски отношения.

Най-лесно жените Близнаци изграждат връзка с Водолей и Везни. Привличат ги и огнените знаци - Овен, Лъв и Стрелец, като с последния може да има диаметрално противоположни отношения - от силно привличане, до пълно отхвърляне.

Любопитството им ги насочва понякога към Козирога, Рибите и Скорпиона, но между тях има твърде малко общи неща и обикновено връзка не се получава. Близнаците и Девата може да имат взаимен интерес, но истинска страст между характери като техните не може да има. С Рак и Телец жената Близнаци трудно се забелязва, но ако успеят да установят контакт, връзката им би била интересна.

Жената Близнаци е истинско предизвикателство за повечето зодии. Тя не е лесен партньор, но ако бъде установена и закрепена връзка с нея, тя е в състояние да направи живота на своя партньор истинско приключение, в което никога няма да скучае.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest