Как ни предупреждава Бог? (притча)
How God Warns Us? (Parable)Kako nas Bog upozorava? (priča)
Sanovnik.bg»Статии»Притчи»Притчи за Господ»Как ни предупреждава Бог? (притча)

Как ни предупреждава Бог? (притча)

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k247
бог

Един богаташ решил да дари голяма сума пари за освежаването на малка църква. Още същата нощ Бог се явил в съня му, за да му благодари за добрия жест. Господ обещал да бди над него цял живот и да му изпраща предупреждения, когато мъжът е на грешен път и е близо до смъртта.

Вярвайки в знамението на съня, мъжът придобил голяма увереност и започнал да граби с пълни шепи от живота, вярвайки, че Бог го пази от всички злини. И така годините започнали да се нижат, а мъжът съвсем забравил за мярката.

Животът му минавал в запои до зори. Не се лишавал от нищо и често прекалявал с угощенията. За него нямало нищо забранено и опасно, защото той вярвал, че ако е в беда, Бог ще го предупреди.

Междувременно здравето на богаташа много се влошило. Станало му все по-трудно да се движи. Оглушал и почти изгубил зрението си. Въпреки всичко не иска да загърби слабостите и пороците си. И така една вечер Бог се явил, за да го посрещне в Отвъдното.

При вида му богаташът се шокирал. Той очаквал, че ще получи предупреждения от Бог, ако е в опасност, а сега Той искал от този свят така внезапно!

протегната ръка надежда

- Боже, защо не ме предупреди, че съм в опасност, както бе обещал? - запитал човекът на смъртния си одър;

- Чрез всички болести, които те сполетяха, ти изпратих много предупреждения, че вървиш по грешен път. Но ти така и не им обърна внимание и не промени живота си. Вече няма връщане назад!

Болестите и трудностите, които ни сполетяват, са предупреждение, че не се грижим добре за себе си, но рядко умеем да разчитаме знаците и посланията на Господ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest