sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Диета за зодия Близнаци

Диета за зодия Близнаци

Диета за зодия Близнаци

Трябва ли да съобразяваме нашата хранителна диета със зодията?

Очевидно е добре да се прави подобно нещо, защото навиците, начинът на живот и предпочитанията по отношение на храната са сходни при хората от един и същи знак, а храната оказва влияние върху здравословното състояние и тонуса.

Какво знаем за зодия Близнаци?

Релаксът и почивката за тях не само приятно изживяване, а жизнена необходимост за благосъстоянието им. Те изразходват голямо количество нервна енергия и затова имат нужда да се отпуснат и да успокоят нервите си.

Диета за зодия Близнаци

Съветите за кафе и стимуланти не са подходящи за Близнаците, защото само влошават нещата. Билковите чайове успокояват и затова са подходящи за тези експресивни натури - чаят действа добре както сутрин, така и вечер за спокоен сън.

Хората от зодия Близнаци са склонни да ядат на крак и в движение. Те често прибягват до вредни храни в заведенията за бързо хранене. За да запазят своята енергичност обаче, се нуждаят от здравословна храна, а не от джънк фууд.

Повечето Близнаци не обичат големите порции храна на един път. Предпочитат по-често хранене с по-малко храна.

Тяхната клетъчна сол е калиевият хлорид - той има противовъзпалителни и антисептични свойства, участва в съсирването на кръвта и пречи за образуване на тромби. Калият е полезен за сърцето на Близнаците, а дефицитът му влошава сърдечното здраве. Той поддържа и белите дробове и бронхите и хората от този знак имат по-сериозна нужда от него.

Кои храни са естествен източник на този минерал?

Диета за зодия Близнаци

За да си го набавят, Близнаците трябват да включват често в менюто си аспержите, зеления фасул, доматите, целината, морковите, спанака, портокалите, прасковите, кайсиите, сливите, цвеклото, бананите, картофите, бобът.

За тази нервна зодия добър избор са грейпфрутът, бадемите, рибата, гроздето, стафидите, а марулите и карфиолът помагат на бронхите.

За здрави кости хората от този знак имат нужда от калций и затова млякото и млечните продукти им се препоръчват и орехите, бадемите и рибата.

Гръдният кош е слабо място на зодията и Близнаците трябва да се пазят от простуди. Заради гръдния кош тютюнът също не им се препоръчва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest