sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Аметрин - значение, влияние и свойства

Аметрин - значение, влияние и свойства

Аметрин - значение, влияние и свойства
Снимка: Ra'ike/wikipedia.org
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Аметринът не е от най-известните скъпоценни камъни, което е незаслужено пренебрегване на един изключително интересен и противоречив по своята визия камък.

Той е кристал уникат със собствен процес на формиране, уникални енергийни качества и своя история.

Двойнствената му природа, идваща от златисто жълтото сияние, примесено искрящо виолетово навява асоциации за тъмните и хладни сили на нощта и светлите и топли сили на слънчевия ден.

Тази двойственост се дължи на факта, че камъкът притежава всички метафизически свойства на друг скъпоценен камък - аметист и служи като мост за откриване на божественото в делника и за достигане на по-високи енергийни нива при медитиране.

Това е камъкът на всички, които се стремят към астралните сфери и комуникацията в света на надсетивното. Аметринът подпомага изследването и разбирането на алтернативните светове, отключвайки врати, недостъпни в психическата област. Той е надежден защитник при пътуването в непознати територии и подпомага връзката и лесното завръщане към земното.

Аметист и аметрин си приличат
Снимка: starbright/pixabay.com

Хората, тревожещи се за своя твърде силен ангажимент към светските дейности, могат да разчитат на аметрина да балансира между физическото и духовното. Работохолиците могат да открият с негова помощ радостта от спокойствието и релакса след постигане на целта.

Аметринът помага и на по-тревожните натури, помагайки им да открият една неочаквана своя страна - на воин, способен да отстоява себе си.

Студените хора, слепи за чуждата болка, ще открият, благодарение на аметрина състраданието и ще разберат, че всички хора на Земята са взаимно свързани.

Простите взаимовръзки в живота могат да ни се открият само с този красив двойствен камък, който ни казва, че противоположностите не могат една без друга - няма живот без смърт, няма радост, без изпитана тъга, а безопасността на един човек в другия край на везната означава опасност за друг. Това е изява на прочутата двойнственост на този камък.

Скъпоценни камъни

Аметринът укрепва нервната система, стимулира притока на кислород в тялото, подпомага оздравителните процеси. Той укрепва мозъчната дейност и подобрява емоциите.

Аметринът има лечебни свойства при деменция, глухота и проблеми с очите. Добре е да се носи близо до щитовидната жлеза на висулка, за да успокои органа и да го балансира. В това вярват всички познавачи на този прекрасен кристал.

Еликсир, приготвен от аметрин се използва за премахване на токсичните натрупвания в тялото. Той засилва имунната система и е способен да подпомогне тялото при трансплантации.

На пътешествениците в други светове този камък отваря портали към други измерения, дава им нови измерения и подсказва нови идеи. Той е символ на изцеление, разбирателство и откритост към другите.

Прочетете също и за други ценни кристали.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest