sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Лапис лазули - влияние и свойства на камъка

Лапис лазули - влияние и свойства на камъка

Лапис лазули - влияние и свойства на камъка
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Лапис лазули е наименование на скъпоценен камък, който по-често наричаме лазурит и с това име той е по-известен. Древните асирийци го смятали за свещен камък, на който се дължи синият цвят на небето. Самото название идва от арабската дума азул, която се превежда като синьо небе.

Лазуритът е камък, притежаван от древните владетели и смятан за техен атрибут. В по-късни времена това пристрастие на силните на деня се запазва. Кралят слънце разчитал на силата на камъка, а Наполеон го носел при похода си в Египет, защото сляпо вярвал, че магическият камък ще го направи неуязвим за всяко нараняване.

Древните вярвания приписват на лазурита много възможности. Той се смята за камък, прогонващ всяко нещастие. Символ е на искреност, истина и дружелюбно отношение.

Вярването гласи, че притежаването на лазурит гарантира здравето и благоденствието на своя притежател и затова е камък и на вярата и надеждата. Смята се, че той съдейства обещанията да бъдат изпълнявани. Благоприятно въздейства на дружеските отношения, взаимната обич, а на него може да разчитат и бъдещите майки, защото се вярва, че ще им съдейства за леко раждане.

Носейки лазурит, човек се наслаждава на радостта, успеха, щастието и здравия сън, осигурен му от силата на вълшебния камък. Вярва се, че може да премахва болката, тежките мисли и да лекува меланхолията.

Може да противодейства на отровите, а е и камък на предсказателите, защото помага при гаданията.

Лазурит

Лапис лазули е камък и с лечебни свойства според народните вярвания и практики. Той се използва при лечението на костните заболявания, болести на кръвта, на дихателните органи, при жълтеница, епилепсия, алергични дерматити, косопад, заболявания на бъбреците, кожата, черния дроб и други вътрешни органи. Твърди се, че с него се премахват и брадавици.

Лазуритът се приема като енергиен камък, действащ уравновесяващо на щитовидната жлеза. Затова се носи близо до гръдния енергиен център. Като висулка, той пази гърлото, стабилизира гласните струни и пази ларингса.

При високо кръвно се препоръчва да се постави върху сърдечния енергиен център. При главоболие е добре да се държи в ръката.

Лазуритът в чист вид се приема като възможност да се държи умът бистър, да се развива интуицията и да се гони депресията.

На него семейната двойка може да се осланя за поддържане на хармонията между партньорите. Препоръчва се преди употребата му камъкът да се пречисти с чиста вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest