sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Човешкото Тяло»Енергийна терапия Сейки - за какво помага?

Енергийна терапия Сейки - за какво помага?

Енергийна терапия Сейки - за какво помага?

Според Ницше в тялото ни има мъдрост, за която не си даваме сметка. Тя има невероятни възможности, на които източната философия залага, за да осъществи енергийна терапия, нужна на тялото и духа, за да постигнат единство и съвършен баланс.

Методът се базира на източното разбиране, че тялото ни не само знае съвсем точно от какво има нужда, но и може да включи собствения си ресурс, за да коригира всеки дисбаланс в себе си. Постига го с терапията Сейки. В нейната основа лежи идеята за изчистването и елиминирането, освобождаването от стари модели, блокаж, стрес, травми и болка, за да се възвърне естественото състояние на здраве, което ни е присъщо.

Наричат Сейки масаж, но това не е истински масаж, какъвто го знаем. Може да се нарече енергиен масаж, макар че работи и с докосване, както в традиционните масажи.

Тази терапия отпуска мускулите, прочиства мозъка, избистря ума, балансира умствената и физическа енергия и активира способността на тялото да се самолекува и възстановява.

Етапи на енергийната терапия Сейки

Енергийна терапия Сейки

1. Релаксация - тя има видимо проявление, когато дишането на пациента стане по-дълбоко, ума и тялото се отпуснат и станат осезаемо по-тихи, спокойни и сензитивни;

2. Активиране на регенеративните възможности на тялото - в процеса на Сейки изострената сензитивност дава възможност на човека да осъзнае напълно и в дълбочина проблема и на психическо ниво да активира възможностите на тялото да се освободи от токсините, тежестите и напрежението и да възстанови хармонията между дух и тяло, която е нарушена. Симптоми като болка, умора, главоболие изчезват и светът наоколо възвръща хармонията си;

3. Елиминиране - натрупаното напрежение от стресови ситуации, травматични преживявания, страхове, изтощение и умора напуска тялото и възстановеният баланс възвръща чувството за нормалност.

Физически признаци на това прочистване са метеоризмът на червата, прозяването, усещания като топлина, студ, вибрации, приток на различни емоции. Това е начинът тялото да изхвърли застоялата енергия, да раздвижи и пренареди енергийните центрове. Възстановеното дълбоко и спокойно дишане показва, че процесът е приключил успешно.

Сейки

Сейки не може да се нарече точно терапия. Това е път за поддържане на естественото здраве на тялото. Изчиствайки блокажите, човек се връща към собствената си същност. Третирайки дишането, тялото се връща към първоначалното си обичайно природно състояние, а това значи, че човек намира пътя към себе си. Тялото има отговор на всички въпроси и може само да се погрижи за себе си, стига да го освободим да изпълни мисията ни - да ни държи здрави и бодри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest