Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отношенията с околните»Как се познава добрият човек?

Как се познава добрият човек?

Как се познава добрият човек?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Много хора смятат света за жестоко място. Фокусирайки се върху негативите и мъчителните аспекти на битието, захранваме лоша енергия, а тя влияе върху цялостния живот.

Позитивизмът е това, върху което си струва човек да се съсредоточи. Така позитивната енергия се захранва, расте и се разпространява, а това оказва влияние и върху околните, които също се променят в положителна посока.

Какво представлява добротата?

Добрият човек се отнася с респект към себе си и към околните. Това е двупосочен процес. Добротата извира от същността на индивида и тръгва навън. Позитивната енергия лекува и зарежда с положителен заряд всички ситуации и хората, които участват в тях.

Добротата е нещо, което се простира не само върху останалите хора. Тя засяга света наоколо - всичко, което обозначаваме като природа, околен свят - животни, растения, нежива материя.

Добротата е състояние, което не зависи от околните

Доброта

Лесно е да се отмъщава на този, който ни причинява злина. Това обаче нарушава и нашето вибрационно поле и ни причинява страдание. Начинът, по който околните се отнасят към нас, е тяхна отговорност и тяхна карма. Нашето поведение към другите е нашата карма. Добротата не бива да се смесва с наивността или малодушието. Тя не е отказ от собствена позиция, а начинът да отстояваме себе си, без да нараняваме околните.

Ролята на чувството за хумор

Животът е твърде кратък и затова не е най-добрата идея да се взима твърде на сериозно. Дребните неща бързо се забравят, но ако дразнят, това остава като лош отпечатък върху съзнанието. Чувството за хумор помага да се гледа леко на нещата от живота и да се открива веселата страна на трудностите и проблемите.

Способността да се прощава

Прошка и доброта

Един от най-важните уроци, които всеки трябва да научи в живота си, е да прощава. Който го може, може и всичко друго. Прошката премахва гнева и обидата, а това са две от най-големите спирачки в живота.

Намиране на добро у всеки един човек

Всеки ма своите проблеми и всеки води своите битки в живота. Няма как да познаваме трудностите и проблемите на другите, а много често точно те са причина за лошо отношение или нервно поведение.

Тези, които могат да отвърнат на враждебността с доброта, са истински победители в живота. Те умеят да внасят различна енергия във всеки момент и да го променят в положителен смисъл. Който е отворен към чуждата гледна точка има възможност да обогати и собствените си възприятия.

Добротата невинаги значи себераздаване

Как се познава добрият човек?

Доброта не означава човек да раздава всичко свое или да бъде постоянно в услуга на околните. Усмивка, добронамерен жест или добра дума понякога са напълно достатъчни, за да създадат положителни вибрации и да променят ситуацията в по-добро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest