sanovnik.bg»Статии»Астрология»Зодии»Коя зодия е България и каква е нейната мисия?

Коя зодия е България и каква е нейната мисия?

Коя зодия е България и каква е нейната мисия?
Луксозна кутия за бижута и часовници-28%
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
39.00 лв.
Виж ››

Астрологията е много древна наука. Точно така, това е наука, а не гадателство. Като такава тя носи своите противоречия, но в основата си има заложено рационалното начало и знанията за положението на звездите и законите, по които те се движат. Както и влиянието, оказвано от това движение върху съдбата на хората, но и на държавите.

Както на всеки човек може да бъде изготвена натална карта, така и на всяка държава може и е създадена такава.

Каква е зодията на България и каква мисия има родината ни според зодиакалния си знак?

По тези въпроси полемиките са доста стари, но все още има разнопосочни мнения. Все пак може да се изкажат някои твърдения въз основа на фактите, които имаме на разположение.

Създаване на наталната карта на България - основни опорни точки

За създаване на наталната карта на нашата държава е взета дата 24 април 680 година, тъй като това е датата, посочена от мунданния астролог Левин. Според тази карта точната дата на раждането на България е в полунощ на 24 април 680 година в място, известно като Плиска.

Тази дата дава за България асцендент Козирог и зодиакален знак Телец.

Коя зодия е България

Под знака на Телеца са също Тасмания, Ирландия, Капри, Родос, Куба, Сърбия, Йемен, Танзания и Източен Тимор. Смята се, че Ирландия се вписва най-добре в характеристиките на този зодиакален знак. Хората, които принадлежат на знаците Рак, Дева, Скорпион, Козирог и Риби се чувстват най-уютно в страните под знака на Телеца.

Има и астролози, които смятат, че Знакът, под който се намира България, е Скорпион, но при разглеждане на природните дадености на България се налага изводът, че по-вероятно е зодиакалният знак на България да бъде Телец.

Природни дадености на България и зодиакален знак Телец

Коя зодия е България и каква е нейната мисия?

Телецът е земен знак и там природата процъфтява. Земен елемент означава строител на целия Зодиак. Затова е напълно обяснимо защо имаме толкова плодородна почва. На нея расте всичко - плодове, зеленчуци, зърнени култури. Липсата на природни ресурси се компенсира със стратегическо местоположение и чудесна природа.

В науката за звездите Телецът се управлява от планетата Венера и от нея в дар е красивата природа и красивите хора. В същото време асцендентът на България е в Козирог.

Какво точно означава асцендентът?

Това е знак, който определя външният вид и темперамента на човека от даден знак, а също и на самата държава.

Според астрологията знак Козирог си свързва с трудностите, препятствията, ограниченията, изпитанията. Козирогът постига всичко с много усилия и трудности. Но няма по-търпелив знак в целия зодиак от Козирога. Затова цялата ни история е изтъкана от превратности, колосални изпитания и неизброими препятствия.

Ако се обърнем към митологията козата е много упорита, тя се катери към върха в търсене на препитание и оцеляване и успява да го достигне въпреки всички препятствия по пътя си.

България има подчертан планински релеф и този факт също идва от асцендента на Козирога.

Цялата астрологична карта на държавата показва, че най-важното влияние се упражнява от следните планети - Венера, управляваща знак Телец и Сатурн, като управляващ знак Козирог.

Мисията на България според зодията

Мисия на България

Под мисия на България се разбира мисията на българите в развитието на света, а то се определя от характерните черти, които има народът според заложеното от зодията. Известно е, че България принадлежи на зодия Телец с асцендент Козирог.

В астрологията оста Телец-Скорпион е ос на собствената и чуждата стойност и ценност. Тези два знака се нуждаят от контрол, за да докажат своята цена. В момента България, както и всяко друго място по света, се поляризира. Част от хората избират да тръгнат по пътя на духа, използвайки материята само като средство, но съсредоточавайки се в емоционалния си свят.

Други продължават да трупат власт, пари, популярност, за да докажат на себе си и околните, че струват повече, отколкото е в действителност. Преходът е много дълбок и всеки човек отделно ще бъде поставен пред изпитания, за да утвърди избора си, дали ще бъде неделима част от мисията, отредена на България, или ще се отдалечи от нея.

Рождената карта на България, разгледана така, както се разглежда тази на отделния човек, говори, че това е човек, роден да бъде гений. Творчески и духовен гений, който е призван да внесе вселенското космическо знание, прилагайки го на материално ниво. Тъй като десцендент на страната ни е Ракът, лошите страни в националния характер са склонността към самосъжаление, нужда от спасител. Асцендент Козирог изисква винаги стабилно и непоклатимо поведение.

Тези качества ще се уравновесяват бавно, упорито ще се борят в стремежа си да победят, но мисията на страната ни е да бъде духовен водач и учител на другите народи, затова победата ще бъде на градивните страни от националния характер, които ще вземат надмощие над деструктивните качества, наследени от времената на изпитания, които пречупват характери или ги изграждат.

За българите като народ с призвание едно от най-големите изпитания, които предстоят е когато трябва да обърне монетата и да впрегне цялото си енергия в посока към вярата и духовните сили. Това утопично бъдеще сякаш не може да ни случи, защото скептицизмът все още е дълбоко заложен в народното съзнание, въпреки учителите и пророците, родени на местна почва. Всъщност българският народ не е атеистично настроен, просто не обича да говори за вярата си.

Коя зодия е България и каква е нейната мисия?

Самата карта на България е пълна с парадоксални и взаимоизключващи се положения и това обяснява парадоксите в националния характер на хората, населяващи тази територия. Асцендент Козирог е свързан с Нептун и Юпитер, а това значи скептичен и земен елемент, но вярващ и възвишен. Земният Телец, който иска да живее в материални удобства, но има заложено висше призвание в съдбата си - да бъде учител, водач, извисен дух - това е накратко сложната амалгама, която представляват хората и земята, на които е отредено да играят роля на будител на народите.

Картата на България, разгледана подробно, показва някаква неадекватна гениалност, а това гарантира, че когато трябва родените на това място ще изпълнят мисията си да бъдат светлината по пътя на останалите. И тогава българският духовен светоглед ще се разшири дотам, че народът ще престане да гледа на себе си като на изкупващ карма, защото тази теория е вече остаряла и не отговаря на осъзнатото мислене.

Предопределението е народът, живеещ на територията от Земята под знака на Телеца, да заживее отвъд емоционалната си реакции, да разглежда трезво събитията от живота си, да намира продуктивни решения и да показва на останалите. Тогава ще изпълни мисията, заложена и в нейния зодиакален знак.

Висшето проявление на двата знака, които играят водеща роля в съдбата на България, се свързва с вярата, която дава сигурност и стойност, неща, от духовната палитра, които никой не може да ти отнеме. Това ще бъде време, в което черната одежда, с която народът, живеещ на българската земя, се е обвил, ще бъде отхвърлен и той ще излезе от сянката, за да застане на челно място, отредено му от съдбата, за което днес намираме доказателства в зодиака.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest