sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Сън за летящи риби - какво означава?

Сън за летящи риби - какво означава?

Сън за летящи риби - какво означава?

Сънят е брат на смъртта - твърди една древногръцка мъдрост. Тази прастара представа, заложена почти генетично в човека, го кара да се вглежда внимателно и с вълнение във времето, когато спи. А сънят е тясно свързан с процеса сънуване.

Сънищата ни са разнообразни. Някои са завладяващи и интригуващи, други мрачни и тревожни. Често са странни и дори плашещи. Тънката граница между хубавите и лошите сънища все още се губи на науката, изследваща странностите на процеса сънуване. Затова се ширят различни теории.

Една от тях твърди, че става въпрос за халюцинации, появяващи се в определена фаза от сънуването. Друго виждане настоява, че става въпрос за истории и картини, създавани от съзнанието ни по време на сън. Има ясни сънища, има и кошмари.

Защо сънуваме, е генерален въпрос, който може да отговори и на следващия: струва ли си да обръщаме внимание на това, което виждаме насън?

За съжаление ясен и точен научен отговор на основния въпрос, свързан със сънуването, все още няма. Може би съзнанието ни наистина обработва информацията от деня, или сънищата са израз на невъзможността за справяне с някакъв проблем.

Всичко това тласка хората да търсят значението на определен сън и да се опитват да разтълкуват значението му в контекста на собствените си житейски препятствия.

Сънят за летящи риби е един от повтарящите се сънища при много хора. Значението, естествено не е едно и също при всеки човек и затова трябва внимателно да се намери точното тълкуване на съня в конкретната житейска ситуация, характерна за индивида.

Сън за летящи риби

Рибите са символ на късмет и успех, на движение на личните дела напред. Символизира благоприятно разрешаване на трудности. Понякога символът на летящата риба предупреждава за изолиране от реалността.

Ако в съня голяма риба изскача от морето и прелита над водата, това се смята за предвестник на огромен успех и сънуващият трябва да се опита да извлече най-голяма полза от този успех.

Летящата риба може да се тълкува също като духовен растеж и достигане на нови хоризонти. Това означава и преразглеждане на възгледите за живота и навлизане в ново ниво на познание.

Сън с летящи риби може да се тълкува и по други начини според човека, който сънува. Ако е млада девойка, може да означава приятна новина, предложение за брак. При омъжената жена вече значението е, че ще получи блага вест за очакване на бебе.

Като цяло морето и реката в сънищата се тълкуват като решаване на проблемите, укрепване на семейните връзки, а рибата е символ на успех и късмет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest