sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Защо сънуваме стария си дом?

Защо сънуваме стария си дом?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k464
защо сънуваме стария дом

Един от повтарящите се сънища е този за дом, който сме обитавали преди. Може да е сън за къщата от детството ни или пък квартира, която сме напуснали преди години.

Какво връща ума ни към това място отново и отново? Дали наистина се вълнуваме от самия имот, или пък има много повече от това? Според психотерапевтите сънят за стария ни дом ни отвежда към конкретен епизод от нашия живот. Това е част от историята ни, която се оказва много значима за нас и ни липсва.

Не бива да забравяме, че има скрита символика във всеки елемент, който виждаме насън. Нещата не са точно такива, каквито ги виждаме на пръв поглед. Ето защо сънят за вашия стар дом всъщност е нещо, от което вие се нуждаете точно сега. Това, което се разиграва в съзнанието ви и дори помещенията, са знаците, на които трябва да обърнете внимание, за да разрешите загадката.

Обърнете внимание на усещанията, които изпитвате по време на съня си и хората, които присъстват в него. Виждате ли своите близки във вашата стара къща? Ако е така, сънят ви вероятно означава, че семейството ви липсва или се чувствате откъснати от семейната среда. Усещате се изолирани, имате нужда от уют и подкрепа.

Или може би виждате приятелите си от детството? Твърде вероятно е да се чувствате самотни в момента и да ви липсва истинската дружба, на която сте се радвали като дете.

Къде се развива главното действие в съня ви? Както знаете, всяка стая има своята функция. Ако често се виждате в тоалетната например, то подсъзнателно имате нужда да се облекчите и разтоварите от някакво бреме в живота си. Ако сънувате, че сте в банята на стария си дом, явно имате нужда да се пречистите. Усещате някакво токсично въздействие и желаете да се освободите от него.

Или пък се намирате в кухнята? Това показва, че жадувате за определени емоции и чувствате емоционална пустота (глад).

сънища за стария дом

Ако пък се намирате в спалнята на стария си дом, то вероятно имате нужда от почивка, защото се претоварвате и изпитвате голям стрес.

Сънувате ли мазе или склад, то вероятно трупате много негативни емоции и трябва да се освободите от тях. Такъв сън показва, че не умеете да изразявате чувствата си и те се "складират" във вас.

Ако често сънувате стария си дом, помислете с какво се е характеризирал периодът, в който сте живели там. Може жилището да е било много по-скромно от сегашния ви апартамент например, но пък тогава да сте били по-щастливи.

Опитайте се да се сетите за нещата, които са ви носили удоволствие тогава, защото те ви липсват и подсъзнанието ви го подсказва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest