sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Сънища за преследване - как да ги тълкуваме?

Сънища за преследване - как да ги тълкуваме?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k460
преследване насън

Сънищата, в които сте преследвани от някого, са често рисувани от нашето подсъзнание. Те подсказват, че сънуващият се страхува да се сблъска с нещо, което му предстои. Емоциите по време на сън за преследване не са никак приятни и провокират страх, паника, нощно изпотяване и внезапно събуждане.

Тълкуването на сънища за преследване е субективно и значението на всеки детайл зависи от много фактори. Все пак има някои общи ситуации, валидни за хората, сънуващи подобни кошмари.

Сънят, в който бягаме от преследвач, може да показва, че в реалния живот усещаме опасност. Ако прекарваме прекалено много време на работното място, означава, че се борим с крайни срокове и се чувстваме безсилни.

От друга страна, сънят за преследване може да е знак за финансови проблеми и безпаричие, което ни притеснява. Разбира се, възможни са здравословни проблеми или трудности на любовния фронт - на практика преследвачът в съня ни може да е всичко от живия свят, което оказва натиск върху психиката ни.

Колкото повече бягате от страховете си обаче, толкова по-плашещи могат да са вашите кошмари, предупреждават психолози.

Докато в реалния живот се опитваме да игнорираме притесненията си или да избягваме от тях, то нашето подсъзнание не приема подобно поведение. То продължава да се вълнува от проблемната ситуация и да я предъвква.

Ето защо е напълно възможно сънищата за преследване да се повтарят отново и отново. За да ги прогоним, трябва да посочим конкретния проблем и да започнем да работим върху разрешаването му.

Ако сънувате, че бягате и попадате в задънена улица, непременно е време за радикални промени в реалния ви живот. Изглежда, че от дълго време отказвате да напуснете зоната си на комфорт, но това не ви помага особено. Озовали сте се в порочен кръг, който ви пречи да подредите живота си.

преследване насън - тълкуване

Ако сънувате, че бягате от преследвач, може би в живота ви има човек, от който се притеснявате. Тази личност може и да не ви заплашва физически, но определено влияе върху психиката ви. Това може да е колега, който вечно критикува вашата работа или някой от семейството, който също системно ви потиска с поведението си.

Често в сънищата виждаме, че ни преследва животно. Тук трябва да обърнете внимание на всеки един елемент и значението на животното. Ако например ви гони мечка, то трябва да опишете много точно с какво я свързвате. Някои хора я асоциират със сладки мечета и прегръдки. Възможно ли е да бягате от любовта на партньор, който ви обсебва или който просто не намирате за привлекателен вече?

Понякога сънуващият вижда, че е преследван от крокодил в съня. Най-страшна е устата на животното и големите зъби. Помислете дали има човек около вас, чиято уста ви плаши или по-точно човек, чиито думи ви карат да се страхувате. Може би някой ви засипва с критика и негативизъм и вие искате всячески да избягате от него.

Ако сънувате, че някой ви преследва и вие тичате през тунел или сграда, такъв сън показва, че не познавате достатъчно себе си. Чувствате се уязвими, защото не знаете кои всъщност сте и чуждото мнение винаги е по-важно за вас. Подобно съновидение ви подканя да наблегнете на самопознанието и да поработите над самочувствието си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest