sanovnik.bg»Статии»Сънища»Тълкуване на сънищата»Какво значи, ако сънуваш мечка?

Какво значи, ако сънуваш мечка?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k464
Какво значи, ако сънуваш мечка?

Подобно на сънищата за змии или сънищата за алигатори, сънят за мечка идва с елемент на гняв или разочарование, сигнализирайки за враждебно присъствие в ежедневието ви.

Ако сънувате мечка, която по някакъв начин ви заплашва, трябва да помислите кой или какво в момента ви кара да се чувствате застрашени.

Можете също така да определите значението на мечката в сънищата си, като направите някаква асоциация с това животно. Кое е първото, за което се сещате, когато чуете думата мечка?

Това че мечките спят дълъг зимен сън или са агресивни? Обичат да похапват? Анализирането на личните ви впечатления от мечки може да ви помогне да определите какво трябва да ви каже мечката в съня ви.

Ето и няколко често срещани сценария на сънища с мечки:

Мечка извън дома ви

Ако сънувате, че сте навън и мечка пресече пътя ви, карайки ви да се страхувате, това означава, че в реалния си живот се чувствате застрашени и несигурни. Имате нужда от закрила или морална подкрепа от страна на близките ви хора. Също може да значи, че в обкръжението ви има човек, който не можете да понасяте.

Разговор с мечка

Мечка в съня

Ако сънувате, че говорите с мечка, не пренебрегвайте с присмех подобно съновидение. Според психолозите това всъщност е разговор, който водим с нашето собствено подсъзнание. Тоест в съня си признаваме пред себе си факти, на които иначе не бихме обърнали внимание. Вземете предвид всяка дума, която си спомняте от този сън с мечка.

Вие сте мечка

Хората често сънуват, че влизат в образа на специфични животни. Ако сънувате, че сте мечка, трябва да опишете най-напред каква е мечката според вас. Например агресивна или страшна. В такъв случай вие вероятно потискате агресия към някого или премълчавате негативни мисли.

Хващате мечка

Ако сънувате, че сте на лов за мечки или вече сте хванали мечка, то вероятно в реални живот преследвате болни амбиции. Сънят може да подсказва, че полагате огромни усилия на работното място с надеждата да ви повишат. Или пък че сте прекалено активни на любовния фронт, опитвайки се да срещнете подходяща половинка. Мечката в съня ви подсказва да забавите малко темпото и да не се напрягате излишно.

Болна мечка

Ако сънувате, че се опитвате да помогнете на болна мечка, вероятно в реалния живот се тревожите за свой близък в беда. Чувствате се в безизходица, защото тази личност означава много за вас и не ви харесва да гледате как страда, но същевременно нищо не зависи от вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest