sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Хиацинт - влияние и свойства

Хиацинт - влияние и свойства

Хиацинт минерал
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Хиацинтът е рядък камък, който има невероятен кървавочервен блясък. С неговия произход са свързани много мистични истории и легенди. Скъпоценният камък се счита за уникален и оценен от колекционерите.

Самата дума хиацинт освен вид камък означава още и Зюмбюл в превод. Думата "Hyacinthus" е с древногръцки произход и се използва и като ботаническо наименование на цветето. Има няколко легенди, свързани с това име на камъка. Той пази в себе си необичайни тайни, които все още не са напълно разкрити. Най-известната легенда е историята на млад мъж на име Хиацинт (Зюмбюл). Той бил невероятно умен и красив. Той прекарва много време с Аполон. Един ден хвърлили диск и богът случайно ударил Хиацинт в лицето. Младежът починал моментално. И капките кръв се превърнали в камък. На това място са пораснали невероятни цветя Зюмбюли.

Основни характеристики на Хиацинт

Хиацинтът е скъпоценен камък, който е вид циркон. В редки случаи може да съдържа радиоактивни елементи в състава си. Поради високата си твърдост може да се обработва като диамантите. Формата му е тетраедрична призма, а размера - 0.5-2 см. Цветът е яркочервен или с кафяв оттенък. Много по-рядко се среща в жълто. Цветът на линията е бял. Блясъкът е много подобен на този на диамант. Хиацинтът е прозрачен или полупрозрачен. Може да променя цвета си с температурата - това е уникално свойство, което не е присъщо на всички камъни.

Естественият камък е много рядък. Находища могат да бъдат намерени в Шри Ланка, Мадагаскар или Бразилия. Също така в Южен Урал понякога се срещат малки екземпляри. Най-ценните камъни са червените хиацинти с оранжев оттенък и син блясък. Те са изключително редки. Много по-често се срещат яркочервени. Бижутерите могат да променят цвета на кристала чрез правилно изпичане. Това често се използва за придаване на син или жълт оттенък. При продължителна обработка камъкът може да стане като диамант.

С какво помага хиацинтът?

Камъкът Хиацинт има оранжевикав цвят

От древни времена камъкът се използва широко в ритуали и обреди. Считало се, че може да помогне при сериозни заболявания, да лекува рани и депресия и дори ухапване от отровни змии. В християнството бил смятан за източник на мъдрост и смирение. Този камък е бил широко използван като талисман за моряци и пътешественици, той ги защитавал и пазел. Той също така помагал на търговците да се пазят от крадци. Камъкът на силата е името, дадено на хиацинта в древността. Само волеви и благородни хора могли да го притежават. Той може да развива умствените способности. Камъкът носи пари, богатство и не търпи лъжи. Такъв амулет може да ви предпази и от огън и мълния.

Хиацинтът помага да се преодолее духовната празнота или травма. Той помага да намерите сили и да направите правилния избор. Мъката от загубата става по-малко силна. Той ще помогне да насочите всяка ситуация в правилната посока. Хиацинтът ще помогне на студентите да преминат добре изпити и сесии и ще вдъхнови учените за нови експерименти и открития. А момичетата, които са уморени от натрапчиви фенове, могат да се отърват от тях.

Лечебни свойства на хиацинт

- На първо място, той помага за подобряване на зрението;

- Помага добре срещу меланхолия и депресия. Човек намира сили да продължи напред и да живее с позитив;

- Лекува рани и спира кървенето;

- Помага при много заболявания. Дори тези, които могат да доведат до смърт;

- Болестите протичат много по-леко;

- Предпазва от зли думи и погледи;

- Насърчава правилното функциониране на щитовидната жлеза;

- Помага при заболявания на черния дроб и стомаха. Влияе на цялостното благосъстояние.

Хиацинтът и зодиите

Хиацинт - влияние и свойства

Козирозите са хора, които често се притесняват, така че този камък може да им помогне да приемат нещата по-лесно. Такъв талисман ще даде сила и необходимата енергия. Вторият знак, на който минералът ще помогне, е Стрелец. Особено се препоръчва за тези, които искат да намерят любим човек и да създадат семейство. Той също така ще помогне при работа и ще подобри здравето. За Водолея хиацинтът ще донесе късмет в кариерата и личния им живот. За творчески хора това е просто необходим амулет, който ще вдъхнови нови шедьоври. Всички други знаци трябва да бъдат внимателни с този здрав камък.

Хиацинтът и името

От древни времена се смята, че камъните помагат на хора с определени имена. Бижута с хиацинт, на първо място, трябва да носят момичета и момчета със следните имена: Ренета, Фани, Галина, София, Виктория, Кирил, Ярослав, Васил, Павел и Виктор. За да използвате бижуто като амулет, то трябва да бъде заредено. За да направите това, камъкът трябва да се остави на слънце за няколко часа. Също така трябва винаги да му благодарите и да говорите с него.

Талисмани с хиацинт

Хиацинт

Камъкът Хиацинт се използва широко като талисман. Основната цел е да се помогне при депресия и нервни разстройства. Най-добрата комбинация е камък в сребро, който се носи като висулка. Медът категорично не е подходящ за хиацинта. Обеци, гривни и пръстени с кървавочервения камък изглеждат много красиви. Рамката обикновено е доста висока. Това се прави, за да се предпази камъкът от механични повреди. Но дори и необработен кристал може да бъде талисман.

За кого не е подходящ хиацинтът?

Ако човек все още не е намерил любов, тогава камъкът трябва да се избягва. Хората, които нямат проблеми и са щастливи, също не трябва да носят бижута с него. Хацинтът категорично не трябва да се носи от бременни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest