Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езотерика»Кои души се прераждат?

Кои души се прераждат?

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
1k246
Кои души се прераждат?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Идваме на този свят, за да преминем през тежки изпитания, да научим ценни уроци и да станем по-добри. Плътта ни е физическата обвивка на душата. След смъртта на човек тялото му загива, ала душата му продължава да живее, защото тя е вечна. Духът може да се рее на Земята и да помага на близките си и любими хора, да ги закриля и напътства в трудни моменти.

Някои души продължават да се прераждат, да трупат нови знания, а някои остават завинаги в отвъдния свят.

Веднъж появила се на Земята, душата може да продължи да се преражда повече от 700 пъти, казват специалисти по окултното.

Животът е най-големият дар, с който идваме на този свят. И трябва да го използваме, за да вършим добрини, да сме милостиви и да си помагаме.

Добрите, мъдри и милостиви души се прераждат. Тези, които имат незавършени дела на Земята. Те се връщат и с всяко следващо прераждане им се дава шанс да научат още уроци и да помогнат на човечеството, убедени са окултистите.

Някои от езотериците вярват, че след всяко прераждане човек не само трупа опит, но и заема все по-висока длъжност и живее по-добре. Той може да се превърне в лидер или духовен водач. Ще е пример за подражание. В края на земния си път дадена душа може бъде духовен учител.

Прераждане
Снимка: pixabay.com

След като е еволюирала, душата се подготвя за едно друго измерение, където живее във вечно блаженство. Затова и не бива да се страхуваме от смъртта и да мислим толкова много за нея.

Как да познаем старите души, които са се прераждали по много пъти досега? Те са по-тихи, мъдри и добросъвестни. Не влизат в конфликти, защото опитът ги е научил, че няма какво да доказват пред другите и да си съперничат с тях.

Младите души, от своя страна, са се поддават лесно на емоциите и следват първичните си инстинкти, дори и това да им навлича проблеми после.

Вместо да се страхувате непрекъснато от смъртта, мислете мъдро как да живеете тук и сега. Бъдете разумни в постъпките си и добри в помислите си. От това зависи пътят на душата ви и дали тя ще има следващ живот, смятат духовните учители.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest