Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магии, Вещици и Проклятия»Ритуали със сол за привличане на късмет

Ритуали със сол за привличане на късмет

Ритуали със сол за привличане на късмет
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Добивът на сол е една от най-древните практики, позната на човека от незапомнени времена. Тъй като е била трудна и сложна дейност, солта е била ценна суровина и е служила даже като разплащателно средство в Римската империя.

Солта, подобно за захарта има кристална структура и този факт е забелязан отдавна от хората. Вероятно поради това е възникнала идеята да бъде използвана като енергиен кристал, който може да задържа информация.

Тези разбирания са станали причина за възникване на множество магически практики и ритуали със сол. Още в Древен Египет изгаряли сол върху горещ въглен и това било ритуално прогонване на злите сили.

В Европа хората, живеещи на територията на Германия, Шотландия, Нормандия, в по-стари времена вярвали, че вещиците могат да развалят кравето масло и да навреждат на животните и затова със сол очертавали защитна линия, вярвайки че вещиците не могат да я преминат, защото солта ги спира и така техните ценни притежания ще бъдат защитени.

Солта е била използвана и като лек в Ирландия при човек, за който вярвали, че е омагьосан. Солта помагала на молитвите да прочистят болния от лошите енергии. В будизма солта също е пречистващо средство.

В много култури, включително и нашата, има традиционен ритуал за защита, при който домът се огражда с линия от сол. Тя гони зли духове и недоброжелатели.

В Африка са популярни вани с морска сол. След такава процедура човек се чувства напълно обновен.

Друг подходящ ритуал за пречистване на тялото със сол е натриване преди къпане. После солта се отмива. Така се премахва негативната енергия, заедно с грижата за личната хигиена.

Ритуали със сол за късмет

Много популярна практика е да се сложи сол в платнена торбичка или да се завие в хартия и да се носи в джоба. Този ритуал привлича късмет.

За привличане на пари пък е нужно пакетче със сол и едно с розмарин.

Когато човек е на ново място и трябва да прекара нощта не в своето легло, лесен и подходящ ритуал със сол е да разтвори лъжичка сол в чаша вода и да я остави през нощта на нощното шкафче. Това е защитна стратегия, която ще осигури атмосфера за спокоен сън.

Ако целта е защита на цялата къща от гости с лоша енергия, след тях е добре да се посипе сол на прага, за да бъде защитната бариера, която ще преустанови нежелани посещения.

За да се свали негативната енергия от вещите, те трябва да се измият с вода, в която е разтворена сол.

За защита от негативни енергии може да се посипе малко сол по ъглите на стаята, като движението е по посока на часовниковата стрелка. Така могат да бъдат защитени всички помещения в дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest