sanovnik.bg»Статии»Сънища»Безсъние»Как да заспим за 60 секунди

Как да заспим за 60 секунди

Как да заспим за 60 секунди

Сънят е изключително важен за вашата красота и самочувствие, а също така за здравето. Няма как да искате да свалите например излишните килограми и да будувате нощем, защото именно тогава се активизират обменните процеси и организъм засилва метаболизма си.

Това разбира се е само малка част от ползите на добрия нощен сън, които са наистина много. Така вие презареждате батериите, чувствайки се бодри и енергични, готови да се справите с всякакви предизвикателства.

От друга страна, недоспиването и липсата на режим може да има наистина негативни и дори опасни последици за здравето на човек. Това важи не за единичните случаи, когато може да ви се е наложило да си легнете по-късно, а за постоянно недоспиване. Именно затова е много важно не само да се наспивате, а и да умеете да заспивате бързо. Така ще имате поне минимум 7 часа дълбок сън, за да си починете наистина добре и организмът ви в това число.

Има обаче моменти, когато дори да искате да заспите, не можете да го направите и ви мъчи безсъние. Какво да правите и как да се справите с това? Ето и едни от най-добрите съвети на специалистите, ако и вие се сблъсквате понякога с безсънието и искате да решите този неприятен проблем.

Един метод ще ви помогне да заспите за 60 секунди.

дихателни упражнения "4-7-8"

Заспиване за 60 секунди

Действията при тях са следните:

1. Първо, вдишвайте бавно и постепенно за 4 секунди през носа ви;

2. След това е важно да задържите дъха си за точно 7 секунди;

3. Накрая издишайте плавно за 8 секунди.

Както и сами виждате, този начин на дихателни упражнения е много лесен и ефективен заедно с това. Трябва да повторите това няколко пъти, преди да си легнете вечер. По този начин ще отпуснете тялото ви и ще си създадете рутина, при която организмът ви на подсъзнателно ниво ще знае, че след тези упражнения е време за сън.

Обикновено още след първите 1-2 минути ще усетите чувство на сънливост и ще можете да заспите доста по-лесно отпреди. Този начин на приспиване на организма ви е страхотен и ако се будите понякога нощем, за да пиете вода и след това не можете да заспите. По този начин не само ще улесните отпускането на тялото ви, а и на нервната система.

Дихателната техника е била измислена от индийски йоги, а днес редица медицински изследвания доказват нейната ефективност при справянето с безсънието и редовното недоспиване. Специалистите стигат до извода, че дишайки дълбоко преди сън, вие понижавате тревожността, стреса, чувството на безпокойство и умората на тялото ви.

Дихателната техника "4-7-8" се практикува вече повече от десет години и затова си време е доказала своята ефективност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest