sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Защо да сложим фигурка на прасенце у дома?

Защо да сложим фигурка на прасенце у дома?

Защо да сложим фигурка на прасенце у дома?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Още в древността, наблюдавайки животинското царство, хората са забелязали характерните черти на всеки животински вид и са си създали собствена система на взаимодействие с тях на енергийно ниво.

Първоначално връзката със силите, обладавани от животинските видове, са били толкова значими, че едно животно е било тотем на цяла група хора, които се отъждествявали своя произход с животното, приписвайки си неговите характерни черти и енергията, която притежава.

В по-късни времена животинското царство не е изгубило своето въздействие върху човека, а само го е трансформирало до предмети и фигурки на животно, приемани като талисмани, привличащи същата или сходна на обладаваната от тях енергия.

Амулетите пък са създадени с идеята да предпазват от вредните влияния на злонамерени сили. Като амулети най-често се използват фигури на животни, символизиращи сила, вдъхващи респект или познати с определено силно тяхно защитно качество.

Талисманите обикновено се носят с идеята да привлекат същата енергия, каквато носи самото животно, затова се търси този животински вид, който символизира определено качество или способност.

Фигурка на прасенце у дома?

За да изберем своя талисман правилно, нужно е познание относно разбирането за това какво символизира всяко животно, за да изберем необходимото.

Какво символизира фигурката на прасе

Фигурата на прасенце поред митологичните стари и днешни вярвания е нещо, което трябва да сложите в дома си.

Тъй като прасето присъства в живота на хората отдавна, то е намерило място в митологията и вярванията. В древната египетска, келтска, индианска и китайска култура то е символ на плодородие. В Кория и Китай на него се гледа като знак за добър късмет. В много култури прасето е символ на късмета във финансовата сфера.

Символът на изобилието в образа на прасе при индианците се допълва от разбирането им, че прасето ни учи как да се радваме на живота и да споделяме тази радост с другите хора.

В стара Европа разбиранията не са по-различни. В Германия даже има израз за човек с късмет и той се превежда буквално Има прасе. Пожеланието за късмет в Германия днес е като се подари на другия фигурка на прасе.

Защо да сложим фигурка на прасенце у дома?

Така с течение на времето прасето се превръща в талисман за благополучие и финансов успех.

Фигурката на щастливото прасенце в дома носи скрито послание за богатство, оптимизъм, успех, надежда и щастие. Фигурката на прасенцето ще привлече тези енергии.

А подарявайки го на друг човек за талисман, то ще бъде залог за честност и толерантност и пожелание за инициативност и старание, както го виждат в Китай.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest