Поверия за гарденията

Поверия за гарденията
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Гарденията е истинската кралица на домашната градина, малко растения могат да се сравняват с нея по красота и елегантност. Народните поверия и приписват много положителни качества. Ще ви разкажем повече за магическите свойства на гарденията.

Народни поверия за гарденията

От древни времена гарденията се свързва с любов, мъдрост и вярност, затова и растението често се използва за декориране на сватбени церемонии. Цветовете на гарденията се използват за направа на букети, използва се отделно цвете като бутониера или се добавят към други декорации. Присъствието на цветето на сватбата предвещава на младоженците дълги години любов.

Също така гарденията се използва в любовни ритуали, за да събуди чувствата на друг човек. За тази цел:

- Цветовете се изсушават и смилат на прах, който се втрива се в кожата преди среща с половинката.

- Същият прах може да се поръси и на прага на къщата ви, през който избраният човек трябва да пристъпи.

- Хората носят цветове от гардения със себе си на важни срещи, за да спечелят любов или да намерят нови приятели и партньори.

Искате да угодите на противоположния пол? Един прост ритуал с вълшебната гардения ще помогне за това:

- Изсушете и смачкайте листенца на гардения.

- Смесете ги с прах от корен на теменужка.

- Напудрете малко тялото си със сместа.

- Успехът ви е гарантиран.

Гардения

Според общоприетото схващане, ако се чувствате зле, просто трябва да седнете до цветето и да говорите за всичките си проблеми. Гарденията успокоява душата, помага да се забравят всички лоши неща и активира нова перспектива за старите проблеми. Много екстрасенси наричат гардения „домашен психолог“. Енергийното „презареждане“ от растението може буквално да ви вдъхне нова сила.

За момичетата гарденията може да се превърне в най-добрия приятел, защото се смята, че този вид има женска енергия и присъствието на тропическата красавица в къщата ще помогне за привличането на мъжете и ще помогне за създаването на здрави връзки.

Какво показва състоянието на гарденията?

Гарденията, подобно на гъба, абсорбира атмосферата в къщата, така че по нейното състояние лесно можете да определите аурата в семейството. Ако е свежа и зелена, цъфти обилно и не губи листа, тогава всичко ще бъде отлично за членовете на домакинството в личния и професионалния им живот. След появата на първите цветове на растението, очаквайте финансова печалба или повишение в работата.

Ако цветето пожълтява - очаквайте проблеми. Ако листата на цветето започнат да изсъхват, това предполага, че или са създадени неподходящи условия за гарденията, или в къщата цари неблагоприятна ситуация и растението е наситено с околния негатив.

Ако искате да запазите любимата си, тогава трябва да избягвате кавги около гарденията. Изсъхналите листа и цветове трябва незабавно да бъдат отрязани и изхвърлени, защото в тях е концентрирана отрицателна енергия.

Защо да имате гардения у дома?

Гарденията е желан гост във всеки дом. Смята се, че растението има благоприятна енергия и предпазва дома ви от кавги, скандали и неприятности. Тя излъчва много нежни енергийни вибрации, създавайки атмосфера на стабилност и спокойствие.

Това цвете принадлежи към елемента Дърво, така че повишава жизнеността и хармонизира пространството. Но гардения е онзи рядък вид, който съчетава огромната сила на два елемента. Елементът Дърво и яркозелените листа показват положителното му влияние върху семейната атмосфера, а бялото цвете показва принадлежност към елемента Метал, благодарение на което гарденията ще помогне да се отървете от финансовите проблеми.

Също така, растението се препоръчва да се отглежда в къща, където има сериозно болни хора. Гардения помага за придобиване на вяра във възстановяването, дава сила за борба и отнема всички болести и негативизъм.

Магическите свойства на гарденията

Къде е по-добре да се сложи?

Най-доброто място за отглеждане на гарденията е в спалнята. Там цветето ще може напълно да прояви своите магически свойства на елемента на Дървото, ще пази нощния сън и ще разпространява атмосферата на любов, доверие и разбиране. За да се отървете от финансовите проблеми и за проявата на силата на елементите на Метала, се препоръчва да поставите цъфтяща гардения на западния прозорец. Можете да поставите цвете в детската стая, тогава то ще предпази детето от капризи и нервност и ще запази положителна енергия в пространството.

Капризното тропическо растение не се среща често в домовете на хората. Но тези, които могат да създадат благоприятни условия за отглеждането му, ще бъдат възнаградени, защото това вълшебно цвете е в състояние да създаде атмосфера на любов, топлина и доброта във всяко семейство. Или поне така гласят някои поверия и градски легенди за гарденията.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати