sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Съвети за забогатяване от Наполеон Хил

Съвети за забогатяване от Наполеон Хил

Съвети за забогатяване от Наполеон Хил
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Наполеон Хил е американски журналист, юрист, лектор и писател. Той е написал десетки книги за самоусъвършенстване и постигане на личен успех, продадени в над 100 милиона копия. За своите творби той черпи знания и идеи от над 500 интервюта, които е направил с преуспели личности в началото на 20-ти век.

Те са подредени и описани подробно в последната му книга Мисли и забогатявай (Think and Grow Rich), където той развива по достъпен начин философията на богатството и успеха.

Ето и основните съвети за забогатяване, които дава Хил в своята книга, които, между другото, отговарят и на 13-те глави и всъщност са нейно кратко резюме.

Какво е нужно, ако искате да забогатеете? Вижте акцентите, дадени от Наполеон Хил?

Желание

Ако някой иска да постигне успех и богатство, в него трябва да има горещо желание да го накара да предприеме действия. Това е ключът - предприемането на действие!

Вяра

Съвети за забогатяване от Наполеон Хил

Ако искате желанието ви да се сбъдне, трябва да проявите вяра. Вярата е доверието, което имате в себе си, че вашето желание / цел е постижимо. Хил забелязал, че когато направите това, то започва да се проявява във физическото ви аз.

Самовнушение

Веднъж Хил посочил: Ако не виждате голямо богатство във въображението си, никога няма да го видите в банковия си баланс. Ако желаете да забогатеете, тогава си представете как притежавате тези пари. Но не е достатъчно само да си пожелаете богатство. Хил препоръчва да се изпълните с желанието и да работите усилено за това.

Специализирани знания

Но ако имаш знания, това няма да те направи директно интелигентен или успешен. Това, което правим с тези знания, е важното. Хил предлага да се съсредоточим върху специализирани знания, които, от своя страна, ще ни направят експерт по каквото пожелаем.

Въображение

В силата на въображението е ключът към получаване на живота, който искате. Когато желанието е катализаторът за постижение, въображението е необходимо, за да му се придаде физическа форма. Въображението е по-важно от знанието. Знанията са ограничени. Въображението обгръща света. (Алберт Айнщайн)

Организирано планиране

Съвети за забогатяване

Ако искате да успеете да постигнете това, което наистина желаете, Хил заявява, че трябва да имате конкретен план, който да ви помогне. Прекарайте време, като вземете химикал на хартия и запишете плана си. След като го направите, шансовете той да се превърне в реалност, се увеличават.

Вземане на решение

Врагът на онези от нас, които желаят успех, е точно обратното на решението - отлагането. Изследванията показват, че успешните хора взимат големите решения бързо и ги променят бавно, докато неуспешните ги взимат бавно, но ги променят постоянно. Въпросът е да свикнете с бързото вземане на решения, но не се отказвайте твърде бързо от тях.

Постоянство

Твърде много хора се отказват от първия си опит да опитат нови неща, така че вероятността им да успеят е почти нула. За да успеете, трябва да има непоклатимо качество, за да останете упорити в желанието, което искате. Ако наистина искате нещо от живота, трябва да работите усилено и да очаквате да бъдете съборен / неуспешен, но да проявите упоритост, докато постигнете целите си.

Силата на Мастърмайнд

Координацията на знанията и усилията между двама или повече хора, които работят за определена цел в дух на хармония, създават трета, невидима нематериална сила, която може да се оприличи на трети ум, известен също като Мастърмайнд. Чрез създаването на така наречения трети ум умовете в групата се превръщат в нещо повече от сумата от техните части и могат да се постигнат по-големи успехи.

Трансмутация на секса

Съвети от Наполеон Хил

Хил казва, че сексуалният импулс е едно от най-важните /най-силните желания, които изпитваме като хора/. И поради това трябва да се научим как да насочим тези желания към подобряване на нашата творческа работа. Всичко е свързано с насочването на сексуалната енергия към целите ви, тъй като ви позволява да бъдете по-креативни по време на процеса.

Подсъзнателният ум

Хил заявява, че подсъзнанието регистрира всички наши мисли - както положителни, така и отрицателни. Не можете да мислите за нещо положително и отрицателно едновременно. Поради това трябва непрекъснато да фокусираме мислите си само върху положителните неща. Ако искате богатство и успех, съсредоточете се само върху подхранването на утвържденията и мислите на мозъка си, които ще ви водят по този път.

Мозъкът

Наполеон Хил сравнява мозъка с радио, тъй като и двете работят на определен набор от честоти. Тези мозъчни честоти са нашите емоции като любов, омраза, отчаяние, страх, увереност. Радиото може да издава звук само когато предавателят и приемникът са настроени на една и съща честота. По същия начин, ако искате мозъкът ви да осигури богатство, трябва да сте сигурни, че емоциите ви отразяват тази честота.

Шестото чувство

Смята се, че шестото чувство е тайнствена способност за усещане, която може да ви даде мисли и идеи, които да ви помогнат да станете приемник на информация, вместо само предавател. Подобно на другите мистични теории на Наполеон Хил, всеки избира да го приеме или не.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest