sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Амулети в кухнята за здраве и късмет

Амулети в кухнята за здраве и късмет

Амулети в кухнята за здраве и късмет
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

От векове амулетите са служили на хората за предпазване от зли очи и сили, срещу магии, злоба, завист и негативна енергия.

Можете да държите амулетите както във всички помещения на жилището си, така и да ги носите непрекъснато със себе си. Вече знаете за подкова над входната врата или глава чесън, която трябва да скриете някъде, за да изчисти негативната енергия вкъщи.

Твърди се, че глава чесън в леглото може дори да предпази от кошмари. На сутринта, разбира се, не се консумира.

За да имате благополучие в дома, трябва да сложите и кръгло огледало в дървена рамка. Коато вкъщи цари любов и разбирателство, то ви връща отразена същата хуабва енергия. Затова и не се карайте пред огледало, не заставайте сърдити и в лошо настроение пред него.

Тук обаче ще ви покажем кои амулети трябва да държите в кухнята си за здраве и късмет на целия дом.

Хаванче

Хаванчето е не само много полезен уред, който може да се превърне и в истинско произведение на изкуството, но е и ценен амулет. Чукчето, което използваме, е символ на мъжката сила, докато купата символизира женската. Когато тези две части действат заедно, те привикват хармонията в дома ви.

Метла

Метлата е амулет

В случая става въпрос за класическите сламени метли, а не за тези, които в момента се предлагат в повечето магазини за домашни потреба. Ако поставите сламена метла, но задължително със сламата нагоре, тя ще предпазва дома ви от болести и ще привлича късмета в него. Задължително е и метлата редовно да бъде почиствана.

Стръкчета сухи билки и подправки

Класически амулет за кухнята, който можете да окачите над вратата си, е стрък от изсушени дафинови листа, вързани на връв глави чесън, изсушени чушки или глави лук. Подобни амулети винаги се поставят или над вратата на помещението, или в ъглите на кухнята.

Пресни билки

Има много ароматни и магични билки, които можете да отглеждате в кухнята си, стига да имате прозорец в нея. Доказаните билки, подходящи за отглеждане в кухнята, които можете да използвате не само за кулинарни цели, но и да превърнете в амулети, са дафиновият лист, риганът, босилекът и розмаринът.

Розмарин в саксия

Независимо кои подправки сте решили да отглеждате в саксия, трябва саксиите им да са достатъчно големи. Няма значение дали ще изберете керамични или пластмасови саксии, но те трябва да са съобразени спрямо кореновата част на билките.

Когато за тях има достатъчно място, тогава и самите билки ще образуват обилна и богата надземна част, която ще бъде мощно средство за предпазване на дома ви от лоши сили. Всички гореизброени билки са символ на хармонията, щастието и любовта в семейството.

Вижте още кои са най-силните любовни амулети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest