sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Ирландия била мистичната Атландита

Ирландия била мистичната Атландита

Ирландия била мистичната Атландита

Ирландия е мистичната Атлантида, твърди шведският учен-географ Улф Ерлингсон. Според гръцкия философ Платон, Атлантида била огромен остров в Атлантическия океан, на който преди 11 500 години процъфтявала най-древната култура на Земята.

Но катастрофа от вселенски мащаб потопила острова и той изчезнал завинаги.

Споровете за съдбата на Атлантида и възможното й разположение се водят вече хилядолетия наред. Въпреки мнението на древногръцкия класик, Улф Ерлингсон смята, че всички описания на Платон - размерите, местоположението и дори ландшафтите на изгубената Атлантида, свидетелстват за това, че гръцкият философ говори за Ирландия.

"Изумен съм защо никой не се е сетил за това преди мен. Ирландия, както и описаната от Платон Атлантида, е дълга около 480 километра и широка около 320 км. В центъра на острова се намира обширна равнина, заобиколена от планини. Изследвал съм географските показатели на 50 от най-големите острови по света и само в центъра на един е разположена долина - това е Ирландия", казва ученият.

Що се отнася до легендите, че Атлантида е потънала, Улф Ерлингсон смята, че тя се е родила след изключително силно наводнение, което е станало през 6100 година преди Новата ера, разказва в. "Феномен".

Тогава на североизток от Британия е потънала под водата крайбрежната плитчина Догер и съдбата й, запазила се в паметта на поколенията, е станала всъщност основа на мита за потъването на Атлантида.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
54
41
31
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Тренд
Тренд
06.08.2012 18:04
Според пророчествата Атлантида отново ще изплува,и се очаква това да бъде в района на запад от Испания, та чак до Мексиканския залив.Има и потвърждение от сателитни и подводни снимки повече или по-малко засекретени.Или както е казал нашият Сириусиански учител Беинса Дуно, преобладаващите движения на континентите са циклично потъване и въздигане, а не както ни баламосват приближаване и отдалечаване.Странно е ,че край Копривщица беше открита котва,както и части от лодки в нивата на известната баба Кунка (вече заминала).Също там открих следи от древни (според мен предпотопни-учил съм геология) стени с дебелина 5-7 метра с дължина, която можеше да се проследи преди реституцията-стотици метри.Също и следи от градеж с огромни камъни в района за събори,както и голям брой могили човъркани от иманяри.Относно темата Ирландия бяха открити и покрити документи за преките ни роднински връзки.А доста хора знаят ,че в южна Америка Алеко Константинов е видял същите шевици и килимчета като нашенските.Явно става дума за обща наследена Атланска култура,било от бази на Атлантида или от близки или далечни разселвания на оцелелите
0
0
ирина-1
ирина-1
11.10.2011 11:53
Каква е била Атлантида -11.00.2001.
0
0
maria
maria
31.07.2011 15:31
Всеки може да си измисля подобни коментари и да ги напише.
0
0
Габриела
Габриела
20.02.2011 18:58
И сега какво ще измислят: преди хиляди години в България са живели на сушата риби.
2
1
Ивеве
Ивеве
14.12.2010 21:38
Е, за малко да повярвам.
0
0