sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Домашни лечители ли са котките?

Домашни лечители ли са котките?

котки домашни лечители
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Всеки стопанин на котка може да изтъкне хиляди предимства от гледането на мъркащ домашен любимец. Битува обаче едно упорито мнение, че освен всички други предимства на съжителството с котка, тя е и личния ни домашен лечител.

Тези малко мистериозни животни могат да покажат скритите си таланти само ако техният стопанин успее да спечели доверието им. Това е продължителен процес, който си заслужава не само от гледна точка на отношенията, но и на здравословните проблеми. Котките са в състояние да откриват и лекуват възпаления в тялото.

Ако симпатичната мъркаща топчица лежи върху болното място, то се затопля и болката отшумява.

Те умеят да преценят дали положението е сериозно и ако е така, могат да останат да лежат върху мястото на болката часове наред. Колкото и неочаквано да е, игривата писанка има скритият талант да установява такива сложни здравословни проблеми като сърдечните заболявания. Неведнъж котки са спасявали стопаните си от инфаркт или хипертонична криза.

Тези загадъчни същества са отлични психолози. Те винаги усещат настроението на стопанина и са готови да му покажат обичта и подкрепата си като се сгушат в него, за да помъркат успокоително.

Освен това имат усет, който ги прави жив скенер, улавящ възпаления в отделни части на тялото.

Затова присъствието на котка у дома намалява риска от повторен инфаркт за стопанина. Достатъчно е само той да погали своя домашен приятел и кръвното му налягане и сърдечната честота отново ще възстановяват нормалните си стойности.

Звучи доста странно, но да се гали редовно котка е полезно за храносмилателната система. Освен това те облекчават чувството на умора, премахват главоболието и мигрената, връщат нормалния пулс.

Интересен факт е, че котките с къс косъм или изобщо без козина лекуват болестите на чревния тракт и пикочно-половата система. Тези с дълъг косъм пък - сибирските, ангорските, персийските, бирманските и норвежките са добри психолози и невропатолози. За да се отървете от безсънието, депресията и раздразнението се доверете на своята дългокосместа приятелка.

котките са домашни лечители

Цветът на козината също има значение за способностите на котаците вкъщи. Черните могат да отнемат двойно повече отрицателна енергия от хората, отколкото останалите.

Ако съжителствате с жълтеникава мъркаща топка ще получите повече положителна енергия, каквато тя излъчва в излишък, ако цветът на козината на котката е сив, нейната най-голяма сила е да успокоява, а ако е кремава, тя тонизира човешката енергия. Бялата домашна красавица е постоянен лечител вкъщи.

Най-характерната особеност на котките е, че те мъркат. Мъркането е с определена честота. Ако постоянно слушате приятния звук в диапазона 4-16 Херца това ще повиши имунитета ви. Мъркането учените сравняват с лечението с ултразвук. То ускорява зарастване на раните, успокоява болките в костите и подпомага укрепването им. На болните с ревматични заболявания се препоръчва за домашен любимец персийска порода котка, те са специалисти по ставни заболявания.

Според учените, изследвали хора, дълго съжителствали с котки, тези щастливи стопани са удължили живота си средно с 10 години.

Котките често показват ноктите си. Те имат способности, сходни с на акупунктурата. Докато мърка и се катери върху стопанина си, писаната стимулира зоните, в които се цели и акупунктурата.

Според биоенергетиката една котка има стойност колкото на едно енергийно- информационно устройство. Ако стопанинът има често пристъпи на главоболие или страда от хипертония, тя лежи най-често на главата му.

Ако обичайно се настанява до лявото рамо или до лопатката на гърба отляво, значи сърдечните проблеми са спътник на човека. В долната част на гърба намира своето място, ако стопанинът страда от бъбреци, а на краката, ако той е с ниско кръвно или често настива.

Затова наблюдавайте внимателно своят домашен питомец, той казва много за здравословните ви проблеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest