Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Бижута и Камъни»Марказит - символика и свойства

Марказит - символика и свойства

Марказит
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Марказитът е изключително красив минерал и особено въздействащ на зрително и енергийно ниво. Познат е на човечеството от древни времена. Наричан е камък на инките, тъй като се твърди, че те са го открили и използвали за първи път, като са вграждали парченца от него в своите бижута и дрехи, които са открити по-късно от археолози.

Минералът бил на особена почит в древен Египет. Различни доказателства водят до факти, които показват, че Клеопатра е носила накити с марказит, защото се е смятало и тогава, че той запазва младостта и красотата на притежателя си.

През Средновековието се е използвал като магически инструмент от магове и алхимици поради високата си енергийна мощ, а по време на Викторианската епоха е бил популярен сред аристократите. Днес се добива главно в Урал, Боливия, западна и средна Европа.

Камъкът Марказит, наричан понякога и бял ​​железен пирит, е железен сулфид, който в състава си включва и сяра, която е определила и наименованието му - в превод от арабски език Мarcasite е сярна субстанция. В различни проби в него е откриват арсен, бисмут, медни примеси, които придават на минералите различни цветови нюанси.

Марказит - символика и свойства

Той е непрозрачен и крехък кристал със сиво-жълто оцветяване, със зелени оттенъци и метален блясък. На слънчева светлина придобива красиви и загадъчни отблясъци и именно заради тях е наречен лъчист камък. Такива свойства са ценни за бижутерийния бизнес.

Този ценен минерал може да се използва като талисман и амулет както от обикновени хора за късмет, така и от практикуващи магове за използване и на по-силна енергия. От изключително значение е собственикът му да бъде човек с голямо сърце, бистър ум и положителна нагласа, за да може камъкът да усети тази енергия и въздейства.

Притежателите на този минерал ще се отърват от всички свои страхове и безпокойства, както и ще придобият увереност, сила и приповдигнато настроение. Тез камъни имат способността да действат успокояващо и на бебета, които плачат много.

Астролозите твърдят, че е подходящ преди всичко за хора с гъвкав ум и стоманена воля. И това, разбира се, представители на огнени знаци.

Съответстващият зодиакален знак на минерала е надарен с голяма магическа сила, която предпазва хората от опасности и злополуки.

Смята се, че днес лъчистият камък е по-достъпният естествен заместител на диамантите. Най-често се инкрустира в комбинация и с други камъни и метали, за да се подчертае неговата особена красота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest