Ритуали за късмет с метла

Ритуали за късмет с метла
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

От древни времена та чак до наши дни хората вярват в различни поличби и изпълняват ритуали за късмет, здраве и благоденствие. Често тези вярвания и ритуали са свързани с банални предмети от ежедневието в дома ни, каквато е и метлата.

Тя е не само инструмент за поддържане на чистотата у дома, но и един вид защитник на дома. Оказва се, че метлата е в състояние да защити къщата и нейните обитатели, като заедно с боклука измете и лошата енергия, болестите и несгодите. Ако боравите внимателно с метлата и знаете някои тайни, това може да донесе късмет и благополучие в къщата.

В българската народна традиция магична метла се прави от метличина, събрана на Еньовден със специални песни и игри и така тя придобива защитна и лечебна сила. Такава метла пази семейството от лош късмет, зли духове и лоши енергии, както и от зли хора. На Игнажден къщата се премита, за да се изчисти злото, а ако дойде беден гост, се помолва да постои малко в ъгъла до метлата преди да влезе.

Вярвания според дните от седмицата

- Понеделник ако метете, може да загубите пари;

- Вторник ако метете, можете да намерите пари (също и забравени и скрити в дома ви);

- Сряда метете търговски и бизнес обекти за късмет в бизнеса и търговията;

- Четвъртък ако метете, ви очаква безпаричие. Ако се налага, отворете широко прозорци и врати, за да може енергията на бедността да излезе заедно с праха от пода;

- Петък ако метете, също ще загубите пари;

- Събота ако метете, ще получите покана за пари;

- Неделя не се мете, за да не си навлечете проблеми.

Как метлата може да ни донесе късмет?

Късмет у дома с ритуали с метла

Не замитайте боклука от къщата с метла към прага. Заедно с боклука можете да пометете щастието извън къщата. За късмет с метла почиствайте сутрин или следобед, вечерта и нощем не е най-доброто време за това.

Дръжте само една метла в къщата, повечето могат да разпилеят късмета ви. Идеалното място за нея е до входната врата, в ъгъла. От там тя ще ви пази от завистливи и ядосани хора и те няма да влязат в къщата ви. А дори да го направят, не могат да ви направят нищо лошо. Поставете метлата с дръжката надолу, за да не се влоши благосъстоянието на дома ви.

Ако сте изпуснали метла, не я прекрачвайте, това носи лош късмет, а за неомъжените девойки може да донесе липса на внимание от мъжете или трудно сдобиване с рожба.

Когато метете, внимавайте да не заметете краката на някой, особено ако той не е семеен. Има поверие, че ако те заметат с метла, никога няма да се задомиш. Същото важи и ако те ударят с метла.

Ако сте имали гости, които са ви донесли лоша енергия, най-добре е да пометете след като си тръгнат, за да изчистите негативите от присъствието им. Обратното важи за обичани хора, които ви носят положителни емоции – не замитайте тяхната енергия веднага щом си тръгнат.

Ако използвате метлата твърде дълго и тя започне да се чупи, купете нова и поставете старата в торба (за предпочитане тъмна) и я хвърлете в кофата за боклук.

Когато купувате нова метла, си пожелайте нещо, мислено планирайте късмет. Плащайки на продавача, можете да повторите желанията си. Никога не се пазарете за цената, дори дайте малко повече. По-добре е да си купите нова метла при растяща луна. Когато се приберете, първо пометете пред вратата, като наричате нещо хубаво за семейството. След това вече може да се използва вътре в къщата.

Ако донесете метла на сватба като подарък, тя ще се превърне в отличен амулет за младоженците и защитник от врагове и завистници.

Ако се премествате в нов дом, има две коренно различни поверия. Едното гласи да носите със себе си старата метла. Премествайки старата метла на новото място, ще донесете духа, пазител на дома със себе си и той ще ви помага и в новия ви дом. Древните славяни вярвали, че духът пазител на дома живее в метла. Според другото, трябва да се купи нова метла, защото старата носи лошата енергия от стария ви дом.

Можете да изпробвате и следните ритуали с метла за привличане на късмет , богатство, здраве в къщата и много пари:

Ритуали за пари с метла

- Направете си сам метла-талисман. Вложената енергия, любов, позитивни мисли и желания за добро и благополучие ще ви послужат в бъдеще. За да направите талисмана, трябва да вземете естествени материали (от растението метла, млади клонки, слама, билки). Ако правите амулет - метла за здраве, нека бъде направен от клончета от бреза. Ако правите за късмет, благосъстояние и пари, потърсете няколко клонки сорго. Обикновено този талисман се слага над входната врата, за да пази къщата или в спалнята, където гони кошмарите;

- Изметете боклука от ъглите на къщата, повтаряйки думите: Почиствам мръсотията, привличам богатство;

- Необходимо е да се запари ментов чай - 1 супена лъжица мента в чаша вряща вода. Прецедете и изсипете в кофа с вода. Метлата трябва да е нова (по-добре е да я купите в четвъртък). Необходимо е да навлажнете метлата в кофата с ментова вода и да помете дома си по посока на часовниковата стрелка. След това изнесете водата от дома;

- Няколко дни след пълнолуние, когато луната намалява, изметете цялата къща с метлата. Съберете целия боклук в торба и го изхвърлете веднага извън къщата. Прекрачвайки прага кажете: Боклук при боклука, добро при доброто. Нямам нужда от чуждо зло, да се връща там, откъдето е дошло. Изнесете навън от дома и метлата и се приберете вкъщи, без да се оглеждате назад;

- Ако вие или членовете на вашето семейство често сте изложени на лоши очи, извадете девет клонки от метлата и зашийте в подгъва на палтото, което обикновено носите;

- Ритуал за пари. Купете нова метла по новолуние. Около дръжката ѝ завийте зелена банкнота и отгоре зелена панделка, като си повтаряте наум, че искате да се множат парите ви и да се сбъднат желанията ви. След това сложете метлата в някой ъгъл в дома ви с дръжката надолу.

Сега знаете, че метлата не се счита за обикновен домакински инструмент. Дали ще вярвате в суеверия и ритуали или не, решете сами.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest