sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вярвания, Традиции и Обичаи»Какво означава, ако те досърби нещо

Какво означава, ако те досърби нещо

Какво означава, ако те досърби нещо
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

На всеки човек се случва от време на време да го досърби някъде. Това обикновено се дължи на дразнител по кожата, в резултат на което се изпращат импулси до мозъка, които ни карат да започнем да се почесваме.

Обичайно е да се почесваме при кожни раздразнение, поради ухапване от насекоми (комари, бълхи, мухи и т.н.) или дори когато ни е прекалено горещо или пък студено. Но също така можем да се почешем и само защото сме си наумили, че даден участък от тялото ни сърби. И именно заради тази причина съществуват и много суеверия, свързани с почесването. Ето какво гласят те.

Сърби ви челото

Да започнем от горе надолу. В случай че ви досърби челото, не си мислете непременно, че ви е споходила някоя гениална мисъл. Да, възможно е, но също така е възможно да получите и предложение за брак, стига да имате вече постоянен партньор. При липса на такъв този сърбеж може да означава просто, че някой ще ви покани на среща. Това може би е чудесно, нали?

Сърбят ви веждите

Ако ви досърбят веждите, това означава, че ще изпитате срам от някоя своя постъпка или просто от казана не на място лоша дума.

Сърби ви носът

Чували сме, че ако ни досърби носът, това е предзнаменование за ядове. Но невинаги е така. Че ни очакват неприятности, е само когато носът ни досърби от вътрешната си част. Когато започнем да го почесваме отвън, е точно обратното, скоро ще ни споходи щастие.

Сърбят ви краката

Когато ви досърбят краката, това означава, че ви предстои пътешествие. Или пък най-накрая сте се решили да се захванете с някаква спортна дейност, в която краката ще имат дейно участие. В крайна сметка и двата варианта са за добро.

Сърби ви ръката

Ако те сърби ръката

Доста по-различно стоят обстоятелствата, в случай че ви досърби ръката. Ако ви досърби дясната ръка, това е знак, че трябва да очаквате гости, независимо дали са желани или не. Ако обаче ви досърби дясната ръка, това може да означава, че можете както да получавате нещо, така и да се наложи да се разделите с нещо.

Сърби ви езикът

На пръв поглед може да ви се стори странно, но ни се случва да ни досърби и езикът. Не започваме да се плезим и да го разчесваме с пръсти, но правим това с помощта на зъбите си. Макар и досаден, подобен сърбеж, също е за "хубаво", защото означава, че някой скоро ще ви зарадва с подарък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest