Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Грешките в живота, които да не повтаряте

Грешките в живота, които да не повтаряте

грешки в живота
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Няма безгрешни хора. В действителност, както е казано – човешко е да се греши. Но също така друга мъдрост гласи, че трябва да се учим от грешките си. Ако продължаваме да повтаряме едни и същи нелепи ситуации в живота си и не сме си взели поука, нещо не е наред с нас.

Може би ще се изненадате, но мнозина всъщност не успяват да научат уроците си – казано метафорично. Те действително допускат едни и същи грешки, които им пречат да се развиват и ги водят до едно „зацикляне“ без изход.

Някои често повтаряни грешки, за щастие, не са фатални и нямат своите тежки последици. Разбира се, не са полезно нещо, но не нанасят драстични щети. За разлика от тях, други грешки са наистина ужасни. Те пречат на житейския ни път, имат силно деструктивна сила, водят живота ни към пагубен край. Какво можем да направим, за да предотвратим това, а също – кои са тези грешки, които наистина никога, ама никога не трява да повтаряте? Имаме няколко предложения!

Грешката за недооценяването

Не допускайте грешката да не оценявате това, което имате. Това е една от най-големите грешки, които често правим в живота си – и то не еднократно. Винаги си напомняйте, какво всъщност имате и колко ценно е то. Здраве, покрив над главата си, работа, вода, роднини, приятели, връзка с интимен партньор, дрехи на гърба си. И още куп, куп неща, които са толкова безценни, колкото и всичкото богатство на света.

Само си представете живота без някое от тези супер скъпоценни иманета, които притежавате! Напомняйте си всеки ден колко ценно е това, което имате, вместо да си повтаряте колко сте нещастни заради това, което нямате. Благодарете на хората около вас и на Вселената за това, което получавате. Когато не допускате грешката за недооценяването, ще бъдете много по-щастливи. Така ще може да виждате радост и в малките неща. Ще насочите вниманието си към градивност, а не към деструктивност.

Грешката „Щом аз така мисля, значи и другите мислят така“

скандал заради различни мнения

Универсална, много често допускана грешка, която пречи на целия ни живот. Ако поне веднъж в живота си ви е просветнало, че вашето мнение не е универсално за всички и че хората са различни – запомнете го веднъж завинаги!

Не допускайте да се подвеждате отново и да забравяте за гледната точка на другите. Напомняйте си, че всеки е различен и всеки има право на собтвено виждане за нещата от живота. Така по-лесно ще разбирате хората, с които общувате, и няма да влизате в ненужни конфликти с тях и със самите себе си.

Грешката за непоисканата помощ

Научете се да не повтаряте тази грешка, защото негативите от допускането й ще продължават да се сгромолясват върху вас, докато не си научите урока. Помощта е прекрасно нещо, но непоисканата помощ вреди. На вас и на тези, които насилвате да я приемат.

Припомнете си – може би човекът, който насилвам да получи помощ от мен, не е готов за това? И още – когато налагам помощ срещу чуждата воля, това не е помощ, а насилие. Разбира се, това не означава изобщо да не помагате. Предлагайте помощ, но я давайте тогава, когато наистина е поискана, търсена, желана. Само тогава е пълноценна.

Грешката, че човекът до вас е даденост

Тя е свързана с оценяването, но е добре да бъде изведена като самостоятелна грешка, защото стои в основата на редица разпаднали се взаимоотношения. Факт е, че често приемаме човека до нас за даденост. Спираме да полагаме усилията, които сме влагали в началото, за да го впечатлим, задържим, да го караме да се чувства щастлив и удовлетворен. Грешка! Просто не спирайте да правите точно това, което сте правили в началото. Ухажвайте, изненадвайте, печелете, радвайте, прегръщайте човека, който обичате. Само така отношенията ви ще продължат да бъдат живи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest