sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да развиете инстинктите си

Как да развиете инстинктите си

Как да развиете инстинктите си
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Живеем в динамични и трудни времена. Ужасяваме се от неизвестното, но правим всичко възможно да държим юздите на живота си. Опитваме се да пресметнем всеки риск, всичко, което може да се обърка и правим всичко по силите си, за да предотвратим дадено бедствие. Всичко около нас е забързано и често пропускаме важни знаци от Вселената, които тя ни изпраща.

Инстинктите, според психолозите, са багажът, наследен от животинското царство, който ни помага да оцелеем, да се размножаваме и да се развиваме. Инстинктът е безусловен рефлекс, който изгражда принципите на поведението на животните. Инстинктите при хората надхвърлят първичните, достигайки до по-високи нива – например нужда от власт, господство и комуникация.

Съвременният човек живее много далеч от естествената си среда. За да намалим малко темпото и да не подлагаме ума си на толкова голям стрес, трябва да се научим да се доверяваме на себе си. Ето няколко начина, по които можем да развием инстинктите си.

Медитация

На първо място трябва да се научите да отпускате тялото и ума си. Тишината ще ви помогне да чуете мислите си и да разберете какво съобщение ви изпраща вашата интуиция. Умът ни винаги препуска от едно място на друго, често спорим със себе си за дадени неща. Инстинктите са подсъзнателни чувства. Опитайте се да разделите чувствата от мислите. За това може да ви бъде полезна медитацията.

Обърнете внимание на сънищата си

Когато умът ви е зает, лесно може да не обърнете внимание на инстинктите си. Но когато спите, вашият познавателен ум си почива, отваряйки пространство за подсъзнанието, което ви сигнализира чрез сънищата.

Доверявайте се на предчувствията си

Развиване на инстинкти

Имате ли усещане, че утре ще вали, въпреки че прогнозата за времето казва друго. Или усещате, че човекът срещу вас не е добър? Ако имате някакво предчувствие, че нещо ще се случи в бъдеще, запишете си и след това ще може да проверите дали сте били прав.

И още нещо важно – интуицията ви говори през тялото. Ако имате неприятно физически усещане, когато се опитвате да вземете решение, внимавайте. Имате ли неприятно усещане в стомаха? Главоболие? Това може да е просто от стрес, фалшив страх или всъщност интуицията ви да ви подсказва нещо.

Избягайте от рутината

Избягайте. Забавете темпото. Вземете си почивка или просто прекарайте един ден на спокойствие. Когато сте прекалено заети е трудно да бъдете чувствителни към тихите гласове на интуицията. За да развиете инстинктите си, може да направите някои упражнения.

Директно за интуиция

Намерете място, където да се настаните удобно. Дишайте дълбоко и задръжте, след това издишайте. Когато се успокоите, изберете си ситуация, за която ще се нуждаете от повече прозрения. Съсредоточете се внимателно върху събитието или ситуацията за няколко минути. Представете си как може да се развие, използвайки интуицията си. И това е.

Индиректно за интуицията

Вземете лист хартия и химикалка. Задайте си въпроса: От какво се нуждае животът ми в момента? три пъти подред, като правите пауза между всеки въпрос. Представете си, че достигате до по-смислен отговор всеки път, когато питате. Когато приключите с третия въпрос, вземете писалката си и нарисувайте един символ върху хартията си. Тълкувайте този символ. Какво предлагате да добавите или извадите от живота си?

За да развиете интуицията и инстинктите си, трябва да работите много върху себе си. Не пренебрегвайте сигналите, които ви изпраща Вселената.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest