Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Отношенията с околните»Какво е човекотерапия и как помага?

Какво е човекотерапия и как помага?

Какво е човекотерапия и как помага?
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Човекотерапия е термин, който приковава вниманието. Всъщност зад него се крие една чудесна идея - хората да се лекуват един друг. Как може да стане това?

Отговорът също е учудващо лесен - като споделят радостта от живота. Позитивният поглед към света и неговото изражение - усмивката и смехът са това, което може да излекува тъгата, мрачното настроение и да върне радостта от това, че съществуваме.

Как става лечението чрез човекотерапия

Чрез споделяне на позитивни настроения. Знаем, че всеки човек излъчва някаква енергия, усещаме я веднага чрез присъствието му. Ако някой излъчва негативна енергия, тя веднага се усеща и прихваща, а дори може да зарази околните. Важи в пълната степен и обратното - с ведрото излъчване. Затова под човекотерапия се разбира предаването на позитивна енергия, която лекува и носи щастие и спокойствие.

Кой може да се научим на човекотерапия

Какво е човекотерапия и как помага?

Това умение при някои хора е вродено, те дори не го осъзнават понякога. Околните обаче го долавят, щом такъв човек се появи около тях. Той носи положително излъчване, създава приятно приповдигнато настроение с появата си. С присъствието си такива личности създават атмосфера на щастие от живота, на положително отношение към околните и обстановката.

Всеки човек в определен момент може да бъде в ролята на такъв терапевт, достатъчно е да бъде позитивен, усмихнат и да излъчва приятното настроение, което носи в себе си.

Човекотерапия като термин в научната литература няма, там се говори за емоционално заразяване. Това обаче е едно и също, то обяснява, че хората с позитивно отношение към делника променят средата, в която се движат, и начина, по който ги възприемат околните е различен.

Социологическите проучвания по въпроса показват, че човек общува в най-близкия си кръг с хора, с които е на еднакво емоционално ниво.

Принципите на човекотерапията могат да действат също и чрез социалните мрежи. Това означава, че щастливите хора в живота си могат да заразят с настроението си дори непознати. В същото време всеки нов положително настроен близък човек повишава с 9 процента възможността на околните да бъдат също щастливи.

Добрата новина е, че е достатъчен само един позитивен човек, за да зарази друг със своето настроение. Отношението към живота, дори към делника е заразно и тези, които го съзнават и не им е безразлично какво настроение създават около себе си, могат да променят нагласите в обществото.

Вижте още: Силата на положителното мислене и нагласа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest