sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Плъх

Китайски хороскоп: зодия Плъх

Китайски хороскоп: зодия Плъх
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Плъхът е първата зодия от календара на китайците. Защо първа? Има легенда, която обяснява този избор. Император Джейд разпоредил животните в хороскопа да бъдат подредени според реда, в който пристигнат на тържеството, дадено от него. Хитрият плъх подмамил вола да го качи на гърба си, за да го занесе до императорския дворец.

Точно преди да влязат през портите, Плъхът скочил от гърба на металния Бивол пред него и го изпреварил, пристигайки пръв. Това му отредило челното място в зодиака.

Плъхът е символ на Земните клони от Системата на времето в китайските традиции. Той е представител на мъжкото начало, на елементът ян, Асоциира се с утрото, с раждането на деня. За китайците това е знак за просперитет и благоденствие.

Всички, родени през 19481 1960, 1972, 1984, 1996, 2008 година, са под знака на зодия Плъх. В западната астрология на него отговаря зодия Стрелец.

Личностни качества на зодия Плъх

Обратно на представата ни за ужасното животно от градската канализация, в китайската зодиакална система Плъхът е роден под знака на обаянието. Представителят на зодията по правило е интелигентен, обичан от хората, самият той обича да е сред обществото и не избягва многолюдните сбирки.

Безпроблемно завързва познанства и околните се чувстват добре в неговата компания. Има чудесна интуиция и лесно разгадава характерите на другите, затова го търсят за съвети и мнения.

Зодия Плъх

Плъхът има повече добри познати, отколкото истински приятели. Цени тези приятелства, колкото и семейните връзки, защото трудно се доверява на хората. Обича и следва собствените си правила, без да се съобразява с другите, а това го лишава от близостта на повече хора.

Подвластните на зодията Плъх са много самостоятелни личности и пазят проблемите си за себе си. Имат бърз ум и отлична ориентация сред човешкото море. Това се дължи на добрите им инстинкти, както и на тяхната увереност.

Повечето са големи перфекционисти, организирани и талантливи. Понякога обаче са прекалено критични към другите, макар че са честни и непредубедени в тези анализи. Затова повечето хора са склонни да простят на Плъха за критичния му тон, с изключение на случаите, в които се възползва от информацията за постигане на личните си цели.

Плъхът гони своите цели до край. Често търси възможности да подобри материалното си благосъстояние и начина си на живот. Крои много планове, прахосва сили, но обикновено не постига нищо. Често бива измамен, защото е прекалено доверчив.

Неприятна черта на зодия Плъх е манията към трупането на предмети. Не позволяват нищо да се изхвърля и събират много ненужни неща в дома.

Жените от зодията са отлични домакини и имат много приятели. Проявяват много вкус при обзавеждането на дома си, имат дружелюбен и приятен характер.

Мъжете, подвластни на зодията, по-често са силни индивидуалисти, които не обичат да им се бъркат в работите и не издават чувствата си. Не допускат другите в своя личен свят.

Представителите на този зодиакален знак са надарени, но в повечето случаи не успяват да извлекат изгода от многобройните си дарби. Прекалено много възможности преследват едновременно и това ги лишава от шанса да отдадат силите си на нещо, което ще им донесе успех.

Силни страни на зодия Плъх

От тази зодия излизат много остроумни и очарователни хора, славещи се с вкус към хубавите неща в живота. Щедростта към приятелите е интересна тяхна черта. Обичат предизвикателствата и непрекъснато търсят нов път за постигане на желанията си. Жаждата за знания е причина за високата интелигентност, която често демонстрират. Повечето са общителни хора, но добрите им приятели са съвсем малко. Лоялни са в отношенията си с другите и затова са обичани и уважавани. Посвещават се на близките си и се грижат всеотдайно за тях.

Слаби страни на зодия Плъх

Зодия Плъх според китайския хороскоп

Лоша страна е прекомерната алчност на някои представители на знака. Те се интересуват само от това, от което могат да спечелят. Понякога Плъхът има остър език и наранява другите. Може да бъде прекалено изискващ и критичен към всичко и всички наоколо. Понякога подвластните на зодията таят злоба към други хора, хитростта си използват с недобри намерения. Не се доверяват лесно и са мнителни да не бъдат излъгани. Липсата на доверие към хората ги лишава от възможността да имат повече приятели.

Кариера и финанси на зодия Плъх

От зодия Плъх излизат добри спестовници, които могат да съберат пари за черни дни. Повечето обаче бързо похарчват това, което изкарват. Изобщо отношението на Плъха към парите е много характерна черта за него. Обича парите да се пазят в семейството, щедър е към партньора, близките и приятелите, готов е да даде пари за някоя вещ на разкоша, но понякога е ненужно стиснат.

Все пак парите не са недостижими за Плъха, особено за жените от зодията, защото са изобретателни, упорити и с приятен нрав, което им помага да сполучат във всяка професия, с която се заемат.

Тъй като са организирани и талантливи, Плъховете стават добри политици и бизнесмени. Наблюдателните сред зодията често се изявяват като писатели и журналисти. Добри са в работа с персонал и реклама и постигат успех в компании, където се работи с информация.

Тези хора са подходящи за работа в кризисни ситуации, защото имат много силно развито чувство за самосъхранение, но в никакъв случай в бюрократично и ограничаващо свободата обкръжение, защото може да се превърне в защитник на дисциплината и рутината, което ще го обезличи.

Китайски хороскоп: зодия Плъх

Любов и партньорство на зодия Плъх

Плъхът не е постоянен в чувствата си, но е привързан силно към дома си. За да бъде задържан един представител на зодията, необходимо е да му се създаде комфортен дом, който да превърне в крепост. Не понася нестабилни отношения, съпроводени със скандали и бързо напуска половинката си, ако му бъдат поднесени. Стабилният съвместен живот свързва с приятелски равнопоставени отношения.

Друго обвързващо обстоятелство на Плъха са децата, защото много обича деца и може дори да се превърне в обсебваща майка или баща. Готови са на жертви за тези, които обичат. Често имат многолюдно семейство.

Съвместимост на зодия Плъх с други зодии

През целия си наситен с преживелици живот зодия Плъх се сдобива с различни приятели и стига до заключение, че най-много му допадат хората, родени под неговия зодиакален знак. Разбирателството не е трудно и със зодия Вол, зодия Дракон и зодия Маймуна. Плъхът е доста общителен и затова ще намери общ език и с представители на зодия Тигър, Змията, Петела, Кучето и зодия Свиня.

За доста чувствителните Заек и Овца обаче Плъхът е прекалено критичен и рязък. С Коня също не се разбират достатъчно добре, защото Плъхът иска сигурност, а Конят има твърде независима природа и с това го смущава.

Интересни закономерности за зодия Плъх

Благоприятния сезон на Плъха е зимата;

Елементът на животното е вода;

Камъкът на зодията е гранит;

Щастливото цвете е нарцис;

Щастливите цветове са бяло, черно и лилаво;

Щастливите числа са 5, 7, 9.

Известни личности, родени под знака на Плъха, са: Уилям Шекспир, Жул Верн, Волфганг Амадеус Моцарт, принц Чарлз, Жорж Санд, Марлон Брандо, Ив Сен Лоран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest