sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Тигър

Китайски хороскоп: зодия Тигър

Китайски хороскоп: зодия Тигър
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

В основата на китайската астрология лежи едно любопитно деление - това на ин и ян. Те са мъжкото и женското начало. Другото основно понятие са петте елемента - Метал, Вода, Дърво, Огън и Земя.

Двете енергии ин и ян са напълно равнозначни, не могат да съществуват една без друга и са пълна хармония. Всеки носи в себе си тези две енергии, но невинаги успява да ги хармонизира.

За да бъде завършена структурата на китайския хороскоп остава да се споменат дванадесетте животни, като всяко отговаря за определена година. Хората, родени под знака на това животно, носят много от неговите черти и това определя съдбата им.

Всяко от животните в китайската астрология отговаря на знак в познатата ни западна зодиакална система. На зодия Тигър в западната астрология отговаря Водолеят. Това са хората, родени през 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 година.

Личностни черти на зодия Тигър

Тигърът е роден под знака на храбростта, той е предопределен да бъде лидер. Както животното, така и хората, родени под неговия знак, са силни и властни, непоколебими в разбиранията и вярата си.

Това са мощни личности със силна воля и решителност и всяка дейност вършат с енергия и ентусиазъм. Те са будни, живи, съобразителни, а умът им работи на високи обороти. Става въпрос за личности с оригинална мисъл, новаторски идеи и подход.

Тигърът обожава предизвикателствата и се впуска във всяко нещо, което е грабнало въображението му. Безстрашно рискува и не търпи чужди разпореждания, не обича да се обвързва с договори. Свободата да действа според възгледите си му е ценна и дори ще рискува предпазливостта, за да следва желанията си.

Характерът на зодия Тигър разкрива неспокоен и припрян човек, който бързо губи ентусиазъм, много импулсивен и доста непостоянен. Може да се каже, че му върви, но ако плановете му се провалят, може да изпадне в депресия. Животът му е низ от превратности и смяната на настроенията е често явление при Тигрите.

Авантюристичния дух на представителят на зодията го води към все повече нови места, той рядко се застоява някъде. Сменя често и професии.

В отношенията с хората е открит, прям и ненавижда лицемерието. Праволинеен е в това отношение и не обича дребнавостите, затова често влиза в спорове.

Съпротивата срещу родените под този зодиакален знак е трудна, защото техният естествено излъчван авторитет им придава престиж.

Тигърът обича дейностите, в които има риск, тръпка и вълнение, защото не обича застоя. Това е зодията на революционерите, авантюристите, хората на действието, а не на съзерцанието. Затова много от тях имат изключителна съдба и стават известни.

Силни страни на зодия Тигър

Китайски хороскоп: зодия Тигър

Думата, която характеризира най-добре Тигъра, е магнетизъм. Освен това често са мили хора и това съчетание създава особен ореол на тази зодия. Изненадващо са и много чувствителни по природа. Трудно се концентрират и бързо се отегчават, а това говори за силни и страстни натури.

Любовта към приключения ги кара да поемат рискове, но рядко губят, защото са родени победители. Тигрите не са мързеливци, те работят много упорито. Това ги прави в очите на околните авторитетни фигури и ги превръща във водачи. Енергията им е насочена в правилна посока, те са благородни и достойни хора. Смелостта и увереността им е едно от най-добрите им качества.

Представителите на зодията са благородни и достойни хора, прями, смели и уверени в себе си. Имат огромен потенциал и ако бъдат насочени в правилна посока, могат да достигнат до върховете във всяка област.

Слаби страни на зодия Тигър

Тигрите имат прекалено буен нрав и тяхната бунтовна същност често е заклеймявана. Често са упорити и не слушат съвети. При неуспех са склонни към депресии, а настроенията им се менят много бързо. Променливите им настроения ги водят нерядко до депресии.

Амбицията на подвластните на знака е прекалено голяма и това ги прави често егоистични и дори агресивни. Егото им е голямо, искат непрекъснато да бъдат забелязвани. Не се подчиняват на норми и искат да бъдат следвани техните правила.

Кариера и финанси на зодия Тигър

Родените под знака на Тигъра са много трудолюбиви хора, тяхната любов към професията може да служи като пример на другите, тъй като са не само работоспособни, но умеят и да организират трудовата си дейност по най-добрия начин. Готови са да пожертват и интересите си в името на успешната си дейност, но това се случва само ако тази работа е интересна и вълнуваща за тях, дърпа ги напред, дава им нови хоризонти.

Почти не чувстват умора и много бързо се възстановяват, което ги прави отлични работници. Тъй като са толкова дейни, те са добри ръководители, независимо какво управляват.

Тъй като е лидер, най-често се издига да върха на професията, която си е избрал, но не търпи бюрокрацията и не се подчинява на заповеди, ако не ги издава лично. Зодия Тигър е упорита, държи на независимостта си и иска да отговаря само пред себе си. Склонен е да вярва, че успехите му се дължат единствено на неговите усилия и качества. Не търси помощ и приема такава само в краен случай.

Тигърът умее да печели пари, но и да ги прахосва. Невинаги използва спечеленото по най-добрия начин. Щедростта му се изразява в обсипване на близки и приятели със скъпи подаръци. Тази зодия е орисана да има винаги пари. Затова няма нужда да се тревожи за тях, те винаги ще го намират.

Любов и партньорство при зодия Тигър

Зодия Тигър

В любовта за Тигъра е много важна емоционалната и духовна връзка. Любовта му е силна и гореща, той работи за развитие на отношенията, за подобряването им. Те са романтични в любовното чувство, но им е трудно да намерят границите на умереността.

За да бъде задържан един представител на зодията, партньорът му трябва също да се постарае, за да поддържа интереса му към себе си и семейния живот.

Подвластните на зодията обикновено се женят млади и са най-щастливи, когато съдбата ги свърже с някой от зодия Свиня, зодия Кон или зодия Куче.

Жените от зодия Тигър са много добри майки, защото са предани в тази си роля и в същото време дават на децата си лична свобода и избор. Съумяват да възпитат много добре децата си, като успяват да им осигурят всичко, от което се нуждаят.

Съвместимост на зодия Тигър с други зодии

Тигърът е добра зодия по отношение на връзките с други зодии. Той е съвместим със Свинята, Кучето, Коня и Овцата. Разбира се добре със зодия Плъх, зодия Заек и зодия Петел.

Зодия Вол и зодия Змия обаче са прекалено сериозни за неговия весел нрав и затова не му допада особено компанията им.

Истинско изпитание са само отношенията със зодия Маймуна, която е твърде нагла и пакостлива за нрава му. Не може да се спогоди и с представителите на собствената си зодия, както и със зодия Дракон, всеки иска да наложи властта си над другия и не могат да постигат дори елементарен компромис.

Интересни закономерности за зодия Тигър

Подходящият сезон за Тигъра е пролетта, особено ранната пролет.

Камъкът, който трябва да избират за талисман, е сапфирът.

Тяхното цвете е теменугата.

Елементът на зодията е Дърво.

Щастливите цветове са зелено, жълто и синьо.

Известните личности, родени под знака на Тигъра са: Карл Маркс, Марко Поло, Робеспиер, Оскар Уайлд, Стиви Уондър, Деми Мур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest