sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Змия

Китайски хороскоп: зодия Змия

Китайски хороскоп: зодия Змия
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Може би най-мистериозната от всички китайски зодии е тази на зодия Змия. Само в Западното общество змията е натоварена с негативни чувства и емоции. На изток тя е символ на проницателност и свръх мъдрост.

Маите пък били убедени, че съзвездието Змия открива нов етап в живота, когато човек получава първите резултати от предишни усилия, защото настъпва период на влияние на свързващите светове.

Затова при родените под знака на Змията се наблюдава изразен мъжки модел на поведение с присъщите му рискове, невинаги оправдани.

Голяма чест е да си роден под знака на Змията, според китайските виждания. Тази чест се полага на родените през 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989 2001, 2013 година. В западната астрология знакът, който съответства на тази зодия, е Телец. Кои черти характеризират представителите на този зодиакален знак?

Личностни черти на зодия Змия

Змията е знак на мъдростта в източните разбирания. Представителите на знака са умни, в комбинация с развито шесто чувство. Логическите задачи и лабиринти не ги затрудняват, а в живота това значи, че могат да излязат от всяка заплетена ситуация. Разчитат с право на интуицията си и рядко грешат. Тъй като са последователни в преследването на целите си, винаги осъществяват намеренията си.

Тези хора се радват на внимание и популярност, но никога не казват какво мислят и тъй като имат превъзходни маниери, в които изпъква сдържаността им, те не могат лесно да бъдат разгадани.

Всички си спомнят древните библейски притчи, особено тази за змията, прелъстила Ева към греха. В астрологията не може да се очаква, че подвластните на знака носят дяволски черти. Изненадващо това са приятни хора, които бързо взимат решения и ги осъществяват. Те са сдържани и резервирани и разчитат на собствените си преценки.

Родените под знака имат добър външен вид, ценят хубавите неща в живота. Движат се със собствено темпо, енергичността не е нейна силна страна, но пък е пълен господар на живота си и опитва от всички негови възможности.

Родените под този зодиакален знак обичат предизвикателствата и се впускат безстрашно в тях, защото имат точна преценка и рядко грешат. Както змията смъква кожата си и се покрива с нова, така и представителите на знака понякога променят напълно интересите си и се захващат с нещо съвършено различно. Те са експериментатори и се справят добре с тази нелесна житейска задача.

Като цяло всички от зодията имат ведър характер, не обичат напрегнатата атмосфера и взаимоотношения, не обичат и да взимат бързи решения. Ценят спокойствието и личното си виждане за нещата от живота.

Силни страни на зодия Змия

Зодия Змия

Това са очарователни и магнетични личности, добри и дипломатични, сигурни и надеждни. Неустоимо интелигентни и трудолюбиви са. Змията често изненадва с щедростта си, когато получи възможност да я прояви в пълна степен.

Изненадващо добро качество е изобретателността им при събирането на информация. Вероятно това се дължи на други две качества на Змията - приспособимост към всяка ситуация и гъвкава природа.

Представителите на зодията са сдържани и резервирани, защото нямат време за празни приказки, не понасят глупостта. Чувството им за хумор е отлично и затова в моменти на криза човекът от зодия Змия е високо ценен. Успехът често съпътства Змията и е гарантиран от нейната самоувереност, силна воля и бърза мисъл.

Слаби страни на зодия Змия

Много мнителни са Змиите и трудно се доверяват на хората, а това им струва доста негативизми. Например прави ги не толкова социално активни, защото се чувстват несигурни в себе си.

Змиите могат да проявяват често мързел, който ги дърпа назад или поне спира прогреса им.

Тези хора често преувеличават нещата и затова изпадат в самосъжаление или изпитват необоснована ревност.

Неприятна черта в характера им е, че демонстрират собственическо отношение към хората, на които са помогнали. Това идва от егоистичната природа, която им е характерна. Затова е трудно да се помоли Змията за финансова помощ при нужда и тя да откликне с готовност.

Няма надежда да бъде отправена критика към някой от зодията и той да я приеме. Тези хора не търпят критика, не приемат и промените.

Кариера и финанси на зодия Змия

Що се отнася до парите представителите на зодията са късметлии, не е нужно да се тревожат за финансови проблеми, винаги когато се нуждаят от пари, ще получат възможност да се сдобият с нужните суми. Като цяло, те са внимателни с парите, но са щедри към близки и приятели. През целия си живот те са финансово обезпечени, като изключение са комарджиите сред тях, а те не са малка група, тази зодия е най-пристрастена към залагания и парични рискове от всички в зодиака.

По въпроса за кариерното ориентиране, за тази зодия се твърди, че се изявява късно в кариерно отношение. Това е, защото прекалено дълго и внимателно подбират тази професия, която ще ги направи щастливи. Справят се с всякакви начинания, осолено свързаните с изследвания и писане. Сред добрите професионалисти при учителите, политиците, кадровиците и чиновниците винаги има по някой представител на знака. Добрата кариера за Змията е тази, която не я вкарва в излишен риск, включително в риска да работи много. Причината не е само, че подвластните на знака са мързеливи, но и това че им е нужно много време за възстановяване и почивка.

Любов и партньорство при зодия Змия

Любов за зодия Змия

Много хора са тайно или безнадеждно влюбени в някой представител на зодията. Любовните приключения не са непозната зона на зодията и често Змиите имат много връзки преди брака.

В любовния живот тези хора са спокойни и сантиментално настроени, но в зависимост от това какъв човек стои до тях, проявяват приключенски дух. Ако са силно влюбени, може да станат досадни, защото се показват като ревниви, почти до степен на обсебване. Човек със силен характер няма да издържи дълго до Змията. Техните подходящи половинки са меки и отстъпчиви личности, които са готови да живеят и да обичат по техните правила.

Съвместимост на зодия Змия с другите зодии

Житейският опит ще покаже на представителят на зодия Змия, че трябва да търси половинката си при родените под знака на Вола, зодия Дракон, зодия Заек или зодия Петел.

Знакът е в добри отношения също с родените под знака на зодиите Плъх, Кон, Коза, Маймуна и Куче, но при условие, че те не посягат на свободата на Змията и не пречат на нейния стремеж да следва интересите си.

Не са подходящи обаче връзки с представители на собствената зодия, защото взаимната им подозрителност ще стане причина за много конфликти.

Неподходящи зодии за връзки са Глиган и Тигър, защото първите са прекалено земни за техния вкус, а Тигърът пречи на мира и спокойствието, към които Змията е устремила взира си.

Интересни зависимости при зодия Змия

Благоприятният сезон за зодия Змия е ранното лято;

Елементът на зодията е огън;

Щастливите числа са 2, 8 и 9;

Щастливите цветове са черен, червен и жълт;

Благоприятните посоки са юг и изток.

Известните личности, родени под знака на Змията, са: Йоханес Брамс, Пабло Пикасо, Едгар Алан По, Вирджиния Улф, Грета Гарбо, Ким Бейсинджър, Боб Дилън, Опра Уинфри.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest