sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Кон

Китайски хороскоп: зодия Кон

Китайски хороскоп: зодия Кон
Снимка: Pinterest
Луксозна кутия за бижута и часовници-19%
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
44.00 лв.
Виж ››

Китайският зодиак е съществена част от китайската култура. Макар да има значителни разлики между западната зодиакална система и тази на Китай, и двата зодиака са с вековни традиции.

Китайският зодиак е представен от 12 животни, изобразяващи 12-годишния Юпитеров цикъл, и всяко от тях се свързва с определена характеристика.

Благодарение на това интересуващият се може да разбере повече за личностните черти на човека, принадлежащ към зодията. Смята се, че родените в определена година са заимствали някои черти от животното в китайския календар, на което тя е подвластна.

Да видим кои качества имат хората, родени в годината на Коня, една от интересните зодии, към която принадлежат родените през 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 20014 години.

На зодия Кон отговаря зодия Близнаци

Тази зодия е мъжка, тоест активна, ян и съответната на нея зодия в западната зодиакална система е Близнаци.

Личностни черти на зодия Кон

Представителят назодия Кон има представителна външност и най-често изглежда добре. Това е личност, която обича зрелищните събития, събирането на много хора, състезателните игри и спортове. Обича спорта и винаги изглежда в кондиция, говори добре и е популярен в средите, в които се движи. Държи се уверено, макар че на моменти това самочувствие му убягва, защото по природа е леко притеснителен.

Характерът му е темпераментен, бързо се пали и затова губи много свои постижения. Дълбоко в същността му се таи необуздан нрав и не умее да сдържа гнева си.

Характерът му е доста егоистичен. Конят е готов да мине през тези, които са на пътя му и няма да изпита угризения, защото личното му честолюбие доминира над всичко. Егоцентрик и самовлюбен, загледан в собствените си проблеми, така изглежда най-често представителят на зодията.

Характерно за хората от зодията е бързата им мисъл, те вече знаят какво ще каже събеседника им, преди да е довършил мисълта си.

Китайците смятат, че тъй като това е зодия, чието животно е родено, за да се състезава или да пътува, хората, подвластни на знака, ще напуснат рано дома си. Те нямат потребност да полагат усилия за общото благо и независимо, че създават впечатление на добре интегрирани в обществото, те са със силно бунтовна природа.

Безкрайната им енергия и амбиция не ги прави членове на дадена група. Те са припрени, буйни, нетърпеливи, с много противоречив характер. Искат да намерят мястото си в обществото, но прекалената им независимост им пречи. Имат нужда от любов и разбиране, но често се чувстват притиснати и затова се бунтуват. Конят е индивидуалист, който смята, че успехът му ще дойде само благодарение на съобразителността и труда му.

Силни страни на зодия Кон

Това е зодията на лидерите. Те са добри оратори, които могат да мотивират слушателите си. Приятни личности са, които привличат околните към себе си.

Подвластните на зодия Кон са материалисти в добрия смисъл и обичат стойностните неща в бита. Освен това са трудолюбиви, лоялни и упорито преследват целите си. Много са амбициозни и енергични. Заради харизматичните си черти те са популярни сред обкръжението си и всички ги намират за много очарователни. Надеждни и уверени са, както и много енергични. Неизчерпаемата им енергия и амбиция са голям техен коз.

Слаби страни на зодия Кон

Тези хора не са поклонници на дългосрочното планиране. Всичко се мисли в кратки срокове. Най-често се поставят на преден план собствените нужди и не особено често тези на околните. Част от представителите на зодията са твърде мрачни личности, понякога губят амбицията си и се оставят на течението. В определени ситуации подвластните на Коня показват качества като арогантност, надутост и завистливост. Противоречивостта в характера на зодия Кон невинаги се приема добре от околните. Невъзможността им да се концентрират дълго в нещо също е техен минус.

Кариера и финанси на зодия Кон

Конят е индивидуалист и добър работник. Ловък е в работата, особено с парите и от него става добър финансист. Заради непостоянната си природа бързо се уморява от това, с което се е захванал, но може да работи всичко. Стига да не се иска усамотение и съзерцание, за да върши работата си. Той има нужда да бъде в обкръжение на други хора и да чува похвали за работата си.

Любопитството му го кара постоянно да учи нови неща, да се усъвършенства в знанията и уменията си. Поразителна е способността на хората от тази зодия да се ориентират практически във всякакви въпроси. Поради това могат да поддържат разговор на всякакви теми - за политика, изкуство или наука. Упоритостта му може да съперничи само на тази на зодия Вол.

Конят често търпи поражение в житейските и професионалните дела, защото има склонност да пренебрегва предупрежденията и да се носи напред.

Поради характерните си черти хората от зодия Кон са успешни в творчески професии, където работата изисква минимални правила и ограничения. Лектори, актьори, изкуствоведи, администратори, художници, дизайнери - сред добрите между тях непременно има немалко представители на Коня.

Тези хора обичат да говорят пред публика, но анализаторските им качества са слаби. Ръцете и устата им са по-бързи от ума и това прави впечатление веднага.

Любов и партньорство при зодия Кон

В любовта Конят показва горещата си натура, стреми се към романтика и възвишеност в отношенията. Не е скучен, защото в природата му е да показва различно лице всеки път.

Противоположният пол е впечатлен от Конете, а те са склонни дори да отговарят на претенциите на партньора си, да се показват като покорни и послушни, но всъщност винаги запазват свободата и независимостта си и може да изненадат с реакциите си, когато решат, че не могат да позволят да им ги отнемат при всеки удобен случай.

В същото време роденият под знака на Коня е в състояние заради любовта да захвърли всичките си планове, да стане безразличен към всичко останало. Затова с тези хора не може да се скучае. Иска се такт, за да бъде опитомен, впрегнат и оседлан един Кон, но истинската победа над него е да не му бъде позволено да хвърли своя ездач от седлото.

Съвместимост на зодия Кон с другите зодии

Зодия Кон в китайския хороскоп

Като истински представител на въздушните знаци Конят не би могъл да се съвместява с водните знаци, най-вече със зодия Свиня, чиито драматични емоции ги плашат. Нямат допирни точки и с Вола, който ги отблъсква с материализма и кариеризма си. От тези две зодии те самите могат да се научат на зрелост, постоянство и целеустременост. Несъвместими са със зодия Плъх, а зодия Тигър, зодия Овца и зодия Куче са тези, сред които ще намерят сродна душа или половинка.

Интересни закономерности за зодия Кон

Благоприятният им сезон е средата на лятото, те са свързани с месеците юни и юли.

Щастливите число на Коня са 2, 3 и 7

Елементът на Коня е огънят.

Щастливите му цветове са кафяв, жълт и лилав.

Щастливите посоки са изток и север.

Цветята, подхождащи на зодията, са жасмин и роза.

Зодия Кон трябва да пази сърцето си, защото това е уязвимият им орган. Хората от тази зодия трябва да си лягат по-рано, да намалят стреса в работата и ежедневието и да отделят много време за почивка.

Известни личности, родени под знака на Коня, са: Рембранд, Исак Нютон, Пол Маккартни, Шон Конъри, Ангела Меркел.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest