sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Куче

Китайски хороскоп: зодия Куче

Китайски хороскоп: зодия Куче
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Според китайския хороскоп всеки отделен зодиакален знак има свой елемент, който има отношение към личностните качества и всички аспекти от живота на отделния човек. Схемата на петте елемента е залегнала в редица китайски направления, които се занимават с изучаването и интерпретацията на различни въпроси - от закономерностите в космическите цикли до ефекта на различни лекарства и терапии.

Петте елемента са свързани и се противопоставят едни на други, създавайки пъстрата картина на характери и взаимоотношения, които правят живота толкова разнообразен и цветен.

Сред тази картина на живия живот зодиакалният знак Куче заема доста забележимо място. Всички, които са родени през 1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006 и 2018 година са под знака на зодия Куче. В западната астрология съответстващия му знак е зодия Везни.

Личностни черти на зодия Куче

Тези, които принадлежат към зодиакалния знак на Кучето, се отличават с честност, вярност и искреност, както и с дълбоко вкоренено и осъзнато чувство за дълг. Това ги прави надеждни приятели, на които винаги може да се разчита, че няма да поднесат неочаквано разочарование. Те уважават традициите и държат на личната чест. Както кучето е верен спътник и помощник на човека, така и представителите на зодията с неговото име обичат на помагат на другите хора. Справедливост, честност и откритост пред неправдите са техни характерни качества.

Родените в годината на Кучето не знаят как да блеснат в голяма компания и дори в тесен приятелски кръг, но са добри слушатели, вярно и честно ще кажат мнението си, а чувството им за дълг ги прави винаги лоялни и прями приятели, на които може да се вярва. Ако искате да доверите тайните си на някого, нека той да бъде зодия Куче, те ще останат завинаги тайна за околните.

Тези, които искат да изберат представител на зодията за свой спътник, трябва да знаят, че ще си прекарат приятно по пътя, но само докато Кучето е в добро настроение. Ако изпадне в паника, може да стане дори зло. Ако се подходи грешно към него, ще стане осъдително и придирчиво, но пък няма по-добър приятел в зодиака.

Тези хора не са хлапаци по душа, те сякаш се раждат мъдри, но с времето се подмладяват. С възрастта не стават по-малко придирчиви, само все по-малко взимат присърце това, което критикуват.

Кучето сякаш е родено под знаците на верността, но и на безпокойството. Има непоколебими възгледи и се бори за справедливи каузи. Винаги се старае да помага на онеправданите. Затова вдъхва доверие у хората и те се вслушват в съветите му. Рядко греши в преценката на околните, защото се слави с отлична преценка на характери и безпогрешно анализира природата на другите. Интуицията му е толкова силна, че може да предусети развоя на събитията, които наблюдава.

Представителите на зодията не са особено общителни, не обичат многолюдните събирания и предпочитат да прекарват времето си в тесен приятелски кръг, но са отлични събеседници и сладкодумни разказвачи на различни истории. Като цяло подвластните на зодията имат приятен характер.

Силни страни на зодия Куче

Мъж зодия Куче

В лицето на тази зодия всеки ще намери надежден и верен човек. Както и страхотен приятел, който винаги намира време да изслуша другите. Той е истински рицар, който води борба с несправедливостта. Честен и надежден, интуитивен и аналитичен, положителните черти на зодията са наистина много. Най-добрата им страна е може би топлотата, която излъчват, и това кара другите да им се доверяват. Спокойният темперамент привлича околните, защото Кучето не избухва по никакъв повод, освен ако положението не е станало бедствено.

Слаби страни на зодия Куче

Както и в животинското царство, така и в зодиака Кучето не се доверява лесно. Не може да се каже, че представителите на знака са дипломати по душа. Това е защото са упорити и непреклонни в мисленето си, не дават лесно шанс на други гледни точки. По тази причина са крайно осъдителни към другите и често робуват на предразсъдъци.

Може да се каже, че зодията като цяло се доминира от мрачни личности, които освен това са силно темпераментни. Острият език не е от най-приятните черти на Кучето, но е отчетлива и добре забележима черта. Сред първите, които ще намерят грешките на другите и ще ги критикуват, са точно представителите на Кучето. По характер тези хора са доста тревожни, често са песимистично настроени до степен на циничност. Често се оплакват и рядко може да им се угоди.

Кариера и финанси на зодия Куче

Представителят на зодия Куче не е материалист и затова не си дава особен труд да прави кариера, да печели пари и да трупа излишества. Задоволява се с по-малко, защото не парите и кариерата го правят щастлив човек. Хората с подобна нагласа не са ловки в сделките и затова се нуждаят от професионални съвети, дори за да направят вложение, а финансовите афери са нещо, което ще ги доведе до крах.

Професии за зодия Куче

Тъй като са лоялни, те стават за ръководители в индустриални фирми, свещеници, педагози, критици или лекари. Независимо от професията, която избират, обикновено остават верни на идеалите си и затова са оригинални в изявите си.

Тъй като са предани служители, представителите на зодията често се изкачват до върха. Добри управленски кадри са и знаят как да работят с колектив.

Любов и партньорство при зодия Куче

Жена зодия Куче

На подвластните на тази зодия не им липсват обожатели, но животът с тези хора никак не е лек. Променливите настроения и високите изисквания към другите са сериозна пречка при взаимоотношенията с околните. Иначе този знак обича домашния уют и успява да осигури хубав и спокоен дом за семейството си.

Жените от зодията са много красиви, топли и грижовни, но трудно се доверяват и докато не спечелят благоразположението им са потайни и недоверчив. На Жената Куче спокойно може да се поверят покупките, защото умеят да изнамират чудесни попадения на невероятни места.

Представителите на зодията като цяло се разбират с децата и са чудесни родители - любящи и привързани.

Съвместимост на зодия Куче с другите зодии

От философска гледна точка взаимовръзките между зодиите се отнасят по начина, по който си взаимодействат петте елемента в източната философия. Дървото поддържа огън. Огънят създава прахта но Земята. Земята ражда металите. Металите обогатяват водата, тъй като се счита, че водата с минерали е по-богата от чистата вода. Водата храни дървото.

Така и представителите на зодия Куче са взаимно свързани и зависими от останалите зодии Все пак връзките с другите са твърде различни.

Кучето е в пълен синхрон с родените под знака на Коня, знака на Глигана, зодия Тигъра и зодия Маймуна. Може да установи добри взаимоотношения с Плъха, Вола, Заека, Змията и с друго Куче. Зодия Дракон обаче са прекалено екстравагантни за вкуса му. Не може да разбере и творческото въображение на Козата и би се подразнило от откровеността на Петела.

Интересни закономерности за зодия Куче

Благоприятният сезона за Кучето е късната есен.

Щастливите числа на зодията са 3, 4 и 9.

Късметът при Кучето ще дойде с розата и орхидеята.

Щастливите цветове са синьо, жълто и бежово.

Известните личности, родени под знака на Кучето, са Уинстън Чърчил, Виктор Юго, Елвис Пресли, Ленин, Клод Дебюси, Джордж Гершуин, София Лорен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest