sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Гадаене»Гадаене с мляко и восък

Гадаене с мляко и восък

Гадаене с мляко и восък
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Гадаенето с мляко и восък е славянски ритуал, дошъл от древността от някои славянски държави и използван и в наши дни. Най-често такива методи на гадаене се предприемат в специални и празнични дни. Най-подходящият ден за това гадаене е Коледа.

Днес обаче се смята, че ако човек е достатъчно опитен, енергично силен и всъщност иска да знае отговора на важен въпрос, тогава той може да предприеме такъв ритуал по всяко време на годината.

Преди да започнете да гадаете на мляко и восък, трябва да се запознаете с определени правила. Не се препоръчва да се занимавате с гадания, ако сте много болни. В този случай е по-добре да се обърнете към друг човек, така че той да ви гадае, например, ако искате да разберете причината за заболяването, колко скоро ще се възстановите.

Не бива да гадаете, ако сте ядосани, раздразнени. На жените не се препоръчва да предприемат ритуала, ако са в цикъл. Смята се, че по това време жените са много слаби енергийно и могат да се превърнат в лесна мишена за зли духове от другия свят, които, надушвайки магия, ще се опитат да пробият в този свят.

В стаята трябва да бъдат само тези, които са пряко свързани с гадаенето. Домашни любимци, непознати хора не трябва да ви притесняват. Препоръчително е да изключите мобилните си телефони по време на гадаене, за да не може някакво внезапно обаждане да ви попречи.

Как се извършва гадаенето с мляко и восък?

Първи вариант

Този вариант е по-опростеният. Ще са ви нужни восъчна свещ, мляко и купичка.

За да извършите ритуала с мляко и восък, първо запалете свещта. Налейте млякото в купичката. След това трябва да изречете магическо заклинание: Свещичке пръщи, гори, цялата истина ми кажи”. После това трябва да излеете разтопеният восък от горната част на свещта в млякото. Ще се образуват фигурки, по формата на които се гадае.

Втори вариант

Гадаене с мляко и восък

Неговата същност се състои във вярването, че духът, пазител на къщата (представян като дребен белобрад старец), може да ни покаже нашата съдба чрез мляко и восък. Трябва да се отбележи, че можете да прибегнете до него, само ако имате наистина добри топли отношения с духа на къщата. В противен случай старецът ще откаже да ви помогне. Той може също да започне да ви се кара заради факта, че сте го обезпокоили.

Ще ви трябва някакъв шал или кърпичка, която се завързва на главата, така че всичките 4 края да са на челото. Поставете си и престилка, но не отпред, а отзад. За да извършим ритуала по гадаене, ще трябва още да подготвим прясно мляко, восък (може от остатъци от свещи), купичка или дълбока чинийка.

Изсипете мляко в чинийката и поставете на прага. Вземете остатъци от восъчни свещи, сложете ги в метален съд и ги разтопете над огън, казвайки: Пазителю на дома, господарю, ела под прага да пийнеш мляко, да хапнеш восък. След като произнесете последната дума от заклинанието, бързо изсипете восъка в млякото и внимателно разгледайте получената фигура.

Тълкуване на фигурите от гадаенето с мляко и восък

- Ако се образува кръст, е болест; ако очертанията му са неясни, тогава скоро човек трябва да се подготви за поредица от малки проблеми, които ще засегнат всички аспекти на живота му;

- Ако се образува цъфнало цвете – очаква ви сватба след година;

- Ако се образува фигурка на животно - недоброжелател ще се появи в близкото ви обкръжение;

- Ако се появи птица в полет – идва приятна новина; птицата като цяло е знак за щастие;

- Ако се появи куче – приятел ще ви помогне в беда или вие ще помогнете;

- Дърво с разперени клони – успехи, сбъднати мечти, кариера; ако дървото е с наведени клони – скука и униние;

- Ако се появи къща – положителни промени и добруване в семейството;

- Сърце - ако е цяло и гладко - щастие в любовта; ако е напукано - любовта ви се руши, но може да бъде спасена;

- Ако восъкът се разпръсне на малки звездички - късмет в бизнеса;

- Ако се образуват ивици с размазани ръбове - пътуване, преместване, пътешествие;

- Ако се появи човешка фигура - предстоящата поява на нов приятел.

- Фигура на ембрион – ще имате бебе в семейството или нов бизнес.

Ако висшите сили предсказват някакви проблеми, използваните атрибути трябва да бъдат заровени на следващата сутрин. Ако пророчеството е положително, тогава трябва да се излее млякото върху растенията в къщата и восъкът да бъде добре скрит.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest