sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Доказано – богатите са по-щастливи от бедните

Доказано – богатите са по-щастливи от бедните

Доказано – богатите са по-щастливи от бедните
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Известната максима, че богатите също плачат може и да е вярна, но една сълза от време на време сред лукса и разкоша не пречи на повечето богати хора да продължават да се чувстват щастливи и доволни от живота. Изследователи от американския институт Харис доказаха, че хората с повече възможности са по-щастливи от тези, които разполагат с по-малко пари.

Резултатите на института Харис са резултат от проведена онлайн анкета. Около 2755 души е трябвало да отговорят на въпроси за отношенията си със семейството и приятелите, работата, времето за хоби, здравето, финансовото им състояние, духовните им вярвания и влиянието им по различни проблеми.

Доказано – богатите са по-щастливи от бедните

Близо една трета от всички американци участници в изследването на Харис се определили като много щастливи. Крайните резултати сочат, че щастливците сред хората с годишен доход от 35 000 долара са около 28%, а при получаващите над 75 000 долара годишно, те са 38%. Значителна разлика, която доказва, че щастие все пак може да се купи с пари.

Директора на института Харис - Реджина Корсо, е на мнение, че парите наистина имат известно значение що се отнася до щастие. "Разликата не е много голяма, но като се има предвид, че 82% от хората с ниски доходи не са особено щастливи, смятам, че това говори доста.", заяви Корсо.

Резултат от изследването е още и факта, че омъжените жени са много по-доволни от мъжете в сравнение от неомъжените жени. Данните от анкетата показват, че броят на щастливите американци леко е намалял в сравнение с предишните години.

Доказано – богатите са по-щастливи от бедните

Само една трета от американците тази година заявяват, че са много щастливи, което се отчита като лек спад спрямо миналата и по-миналата година. Тогава на това менние са били 35% от анкетираните.

Американците също така смятат, че техният личен глас не може да повлияе при вземането на решения от национална важност. Миналата година изследването посочва, че тогава по-голям процент от анкетираните са били на мнение, че персоналните им виждания и мнение са в състояние да променят нещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
43
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Лобо
Лобо
13.03.2015 14:33
Бил Хикс: Материята е енергия, сведена до по-ниска вибрация!
0
0
M. G.
M. G.
20.07.2014 20:10
Не е вярно,защото повече ще ги ограбват и са много алчни и егоисти.По-добре да си нормално богат.
0
0
Maria 28
Maria 28
26.01.2013 13:03
Ясно е че богатите са по-щастливи.
6
0