sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Живот след смъртта»Има ли задгробен живот? Какво каза науката

Има ли задгробен живот? Какво каза науката

Има ли задгробен живот? Какво каза науката
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Въпросът е дали има живот след смъртта, е стар колкото и самото човечество. Не знаем времето ни на напускането на този свят, причината и най-важното - какво ни очаква след това. Но през последните години се появяват все повече научни факти за живота след смъртта. Има ли задгробен живот?

За първи път понятието живот след смъртта е използвано от американския лекар Реймънд Муди. През 70-те той издаде книга с това заглавие и успя да привлече вниманието на целия свят към това явление. Основната идея на работата му е, че човек умира, а душата продължава да живее. Лекарят даде десетки примери на хора, претърпели клинична смърт. Самият той премина през това. Науката все още не може да обясни или опровергае подобни факти. Освен това, колкото повече учени се занимават с фини теми, толкова повече въпроси възникват.

Учените определено се сблъскват с едно: след смъртта тялото на човек става по-леко точно с 22 грама. Много експерименти приключиват с този резултат. Причините са неизвестни. Някои обаче са склонни да вярват, че 22 грама е теглото на човешката душа.

Преди около 25 години беше поставена задача да се опита да се установи дали човек има душа и какво се случва с нея след смъртта. Получиха се много интересни резултати, заявява кандидатът на физическите и математическите науки Роман Юсубов.

Експертите от Санкт Петербург, водени от професора от Петербургския институт за точна механика и оптика Константин Коротков, са създали специален апарат, който записва как душата напуска тялото.

Експериментите продължават една година. Участва цял екип: лекари, математици, програмисти. Те работят в сляп режим, за да не поставят под въпрос чистотата на експеримента. Всеки сваля резултатите, без да знае защо в крайна сметка са необходими.

Изследователите не са в състояние да разберат причината, поради която теглото на починалия или намалява, или нараства. Този необясним феномен впечатлява толкова много екипа на проф. Коротков, че мнозина вярват, че човек не е само физическа черупка. Най-вероятно със смъртта на тялото някакъв неизвестен живот продължава.

Има ли задгробен живот

Този експеримент може да се третира по различен начин, но изследователите отбелязват, че има определено поле около човек и че то се променя в зависимост от това как човек е умрял: естествено, от старост, или дали е самоубийство, убийство или бедствие.

Изследователите се надяват, че работата им ще привлече вниманието на криминалистите. И това в близко бъдеще ще бъде взето предвид при разследването на престъпления заедно с ДНК на човека.

Освен това наскоро беше обявен нов експеримент. В продължение на три години американските и британските лекари ще изучават историите на пациенти, чието сърце е спряло или мозъкът е престанал да функционира.

Освен всичко друго изследователите ще изложат различни снимки на специални рафтове, които ще бъдат монтирани под тавана в отделения за интензивно лечение. Ако пациентите, преживели клинична смърт, кажат какво е изобразено върху тях, тогава душата съществува и е в състояние да напусне тялото.

И така, какво се случва с душата на човек след смъртта на тялото му? Има ли задгробен живот? И дали човечеството има шанс за безсмъртие?

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest