Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Любопитно»Защо не трябва да пазите неработещи часовници?

Защо не трябва да пазите неработещи часовници?

мистично значение на часовника

Часовникът е старо и изключително полезно изобретение. Трудно е да си представим как ние, модерните хора, които винаги бързаме за някъде, бихме се справили без часовник. Те са във всяка стая - от елитната офис стая до кварталния магазин. Почти на всяка ръка има часовник - от златен, марков и скъпо, до скромен електроен такъв.

Това е познат и необходим аксесоар, но не всеки знае, че часовникът не е просто модно бижу. Той носи и мистично значение.

С часовника са свързани много знаци и суеверия, езотериците уверяват, че този предмет може дори да промени съдбата и да повлияе на кармата. Ако знаете как да го носите правилно, на коя ръка и как да го използвате, какво трябва да се направи с него и какво е невъзможно или нежелателно - можете значително да повлияете на собствения си живот.

Всяка поличба, свързана с часовника, има древен произход и тайно значение. Да намериш или загубиш часовник, да го счупиш, да получиш като подарък - всичко това не са обикновени ежедневни действия и злополуки. Те имат скрито мистично значение.

Ето защо за часовника се казва, че не е добър подарък. Какво да направите, ако подарък вече е поднесен - не изхвърляйте дадения ви часовник! Има много въпроси и не си струва да правите безкомпромисни заключения, докато не намерите надеждни и разумни отговори. Мнозина знаят един прост и познат ритуал - да „откупите” подаръка, тоест да дадете на дарителя символична сума пари. По този начин подаръкът няма да донесе вреда и можете да подарите красив часовник със спокойна душа.

защо не се пази неработещ часовник

Стенните часовници са особено мистичен предмет. Те могат да висят спокойно и незабележимо на стената в продължение на много години, но изведнъж падат напълно без причина. Това е лоша поличба - в случая казват, че сте в беда. Но човек не трябва да се притеснява - това е само намек, напомняне, че времето протича безвъзвратно и неуморно и ако сами не промените нищо, можете да съжалявате по-късно. Може би този знак намеква - внимавайте и ценете времето, не го губете напразно и живейте по-осъзнато.

Ако часовникът се счупи, той не може да се съхранява у дома. Счупеният часовник трябва да бъде поправен или хвърлен веднага - по този начин вие неутрализирате отрицателното въздействие. Иначе той ви казва, че нямате време. Ако часовникът, който е получен като подарък, е счупен, това вероятно е намек, че човекът, който е направил този подарък, е променил мнението си за вас, вероятно към по-лошо.

Ако стрелките на часовника ви внезапно спрат - това не е ужасен знак, както може да ви се стори на пръв поглед. Всъщност това може да е намек, че времето се стреми напред и изобщо не ни чака. Просто трябва да помислите дали правилно разпределяте и харчите ценните минути от живота си, дали губите време за безполезни или дори нечестиви неща.

Когато стрелките на часовника ви спрат - поспрете и вие, помислете за живота, ще бъде полезно. Лесно е да намерите свободна минута и да поразсъждавате за своя жизнен ритъм, за начина, по който живеете собствения си живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest