sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Моето Аз»Как да се отървем от скептицизма

Как да се отървем от скептицизма

премахване на скептицизма
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Скептицизмът се основава на страха. Страх от грешки. Страхът да не сте твърде наивни и доверчиви. От страна на субективната реалност, скептицизмът е адаптация на ума. Умът започва да се адаптира към вашето решение да живеете в една вселена, основана на страха.

Ако вярвате в обективна вселена, не можете да избягате от скептицизма. Да, и не искате да го избягвате. Има смисъл да се страхувате и да се съмнявате, че не можете да контролирате събитията. Скептикът винаги ще счита не-скептик за неразумен, несериозен, прекалено доверчив и небрежен.

Алтернатива на скептицизма:

Какво може да бъде разумна алтернатива на скептицизма - алтернатива, основана не на страха? Приемайте и живейте реалността такава, каквато е, без да се притеснявате за грешките, които можете да направите. Реалността е нещо, което живеете, за да се насладите, а не нещо, което просто тествате.

Разбира се, можете да го изживеете, като непрекъснато поставяте възможността за щастие под съмнение, но това е само една от многото възможности. Добре е поне това да не забравяте и винаги да помните, че животът може да бъде живян по повече от един начин. Сигурно би било по-добре да откриете широк океан от възможности, вместо да се ограничавате до тясна река?

Скептикът винаги се интересува от вероятността за успех или неуспех. Да предположим, че един скептик иска да открие собствен бизнес. И преди да започне да предприема каквито и да било действия, той трябва да намери отговори на много въпроси, за да се освободи от страха и съмнението.

Какви успехи постигнаха други в тази област? Имам ли достатъчно пари? Как ще се погрижа за себе си? Какво ще направя, ако нищо не се получи? Ще успея ли да постигна приемлив резултат? Какви са шансовете ми за успех?

скептицизъм

Нескептикът (не е задължително да е оптимист) гледа на живота напълно различно. Ако реши да открие собствен бизнес, няма да обръща твърде много внимание на мисленето, посветено на претеглянето на всички възможни резултати.

Един такъв човек често може да разкаже за началото на своите проекти в живота следните неща - "Когато започнах да се занимавам с това начинание, не си задавах всички тези глупави въпроси. За мен не беше толкова важно да успея - просто се насладих на самия процес. Не ми пукаше какво постигат другите в тази област. Исках да се потопя в динамиката на живота и да усетя всичко през собствения си опит. При това отношение няма успехи и няма провали - има само лично преживяване."

Стремете се да изживеете живота и да не се съмнявате и да не се страхувате от него - и тогава радостта ще се превърне във вашето естествено състояние. Няма значение какъв ще бъде резултатът. Вашето отношение към живота е важно. Радвайте се на преживяването, а останалото ще дойде от само себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest