sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Щастие и успех»Съвети за щастлив живот от Джон Рокфелер

Съвети за щастлив живот от Джон Рокфелер

Съвети за щастлив живот от Джон Рокфелер
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Пътят към щастието се крие в два прости принципа: разбери какво те интересува и какво можеш да правиш добре и отдай на него цялата си душа - Джон Рокфелер III.

Джон Дейвисън Рокфелер (1839-1937) е американски бизнесмен и предприемач, който прави революция в петролната индустрия и натрупва огромно състояние.

Името му и до днес продължава да бъде синоним на благосъстояние и успех. Той поставя началото на прочутата династия Рокфелер. В нея се включват не само изтъкнати финансисти и предприемачи, но и политици.

Различни източници наблягат на различни негови съвети за щастлив живот и благосъстояние, но някои от тях са особено релевантни.

1. Благополучието ви зависи само и единствено от вас

Това не е лишено от смисъл. Много хора чакат златната възможност, но тя няма да дойде сама. Това ги прави раздразнени и нещастни. Какво да направите? Хванете се за работа, открийте призванието си и превърнете тази златна възможност, за която мечтаете, в реалност. Зависи само от вас.

2. По-скоро бих наел човек с ентусиазъм и хъс, отколкото такъв със знания

Съвети за щастлив живот от Джон Рокфелер

Знанието не е всичко. Трябва и желание. Много често работим нещо, което не ни харесва, защото сме учили нещо, което не ни е харесвало. Намерете това, което ви прави щастливи, и ще видите как ще се изпълните с енергия. По този начин ще си намерите по-лесно работата, от която ще сте доволни.

3. С постоянство може да стигнете навсякъде

Не се отказвайте при първия провал. Това няма да ви направи нито успешни, нито щастливи. Ключът е в настойчивостта, в преследването на целта. Може да не се случи днес или утре, но един ден ще ви се отплати.

Рокфелер казва, че няма по-важно качество от постоянството, защото то може да преодолее всичко, дори и природата.

4. Не се притеснявайте да се откажете от доброто, защото само така може да постигнете великото

Съвети за щастлив живот от Джон Рокфелер

Много хора стоят на работа, която не ги удовлетворява, или правят нещо, което не ги прави щастливи. Защо? От страх! Няма нищо лошо в това да обичаме сигурността. Но няма нищо лошо и в това да се гмурнем в дълбокото, за да открием съкровището, скрито там.

5. Стремете се да превърнете всяка беда във възможност

На всеки се случват проблеми. Уволнили са ви? Не унивайте, а преценете възможностите си. Може би сега е моментът да обърнете нещата и да започнете мечтана работа или да смените курса на кариерното си развитие. Както е казал народът: Всяко зло за добро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest